Hatimoğulları'ndan Bahçeli'ye yanıt: Cellatların parlamentoda yeri yok

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis grup toplantısında DEM Partiyi kastederek, "TBMM'de barınmamalı tutunmamalıdır" diyen Bahçeli'ye cevap verdi: Cellatlığı ve cellatları çağrıştıracak bir anlayışın parlamentoda yeri yok Parlamentoda yeri olmayanlar savaş çığırtkanlığı yapanlardır, çatışmaları derinleştirenlerdir. Bizim yerimiz burasıdır."

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis grup toplantısında Irak'ta hayatını kaybeden askerin ailelerine başsağlığı diledi.

Hayatını kaybeden askerlerin yoksulluğuna dikkat çeken Hatimoğlulları, "Acının rengi olmaz ama acının sınıfı vardır. Bizler dilimiz döndüğünce Türkiye ve dünya kamuoyuna bu acının sınıfsal karakterini anlatmaya çalıştık. Bugün gelen asker cenazelerinin ailelerine dönüp baktığımız zaman, her biri kerpiç evlerde yaşayan, çadırlarda yaşamak zorunda kalan aileler. Yoksul ailelerin çocuklarının askerlik yaptığını ve ölüm haberleri onların aldığını görüyoruz. Saray ve yandaşlarından hiç kimse böylesi haberler almaz, alınmaz. Deprem sonrasında çadırda kalmak zorunda kalan asker aileleri sürekli basında gösterildi. Daha da vahim olanı bu çadıra cenaze haberi geldikten sonra, o bayrak oraya asıldıktan sonra elektrikli ısıtıcılar oraya bırakıldı ve bu basına servis edildi. İşte acının o nedenle sınıfsal olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bahçeli'ye yanıt

Tülay Hatimoğulları, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis Grup Toplantısı'ndaki şu sözlerine de yanıt verdi: "Dağda bayırda sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM'cilerin TBMM'de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır. Karamanoğlu Mehmet Bey 747 yıl önce bugünden sonra hiç kimse divanda dergahta mecliste ve meydanda Türkçeden başka bir dil konuşmayacak fermanı nasıl ki tutacağımız bir buyruk ise aynı şekilde hiçbir terörist veya yandaşı dağda bayırda belediyede şehirde ve de TBMM'de barınmamalı tutunmamalıdır"

Tülay Hatimoğulları şöyle dedi: Bizler çok net olarak şunları söylüyoruz. Cellatlığı ve cellatları çağrıştıracak bir anlayışın parlamentoda yeri yok. Parlamento sözün kurulduğu, parlamento siyasetin konuştuğu, parlamento savaşların ve çatışmaların, ve bütün ülkede yaşanan sorunların konuşulup çözüm bulunduğu bir siyaset alanıdır. Parlamentoyu bunun dışında, adeta cellatları parlamentoya çağırırcasına, Kürtçe konuşanların burada yeri yoktur, Dem Partililerin burada yeri yoktur diyenlere yanıtımız çok ne olarak şudur, Biz Dem Partililer olarak, sadece Kürtçe konuşmuyoruz, Türkçe, Arapça da konuşuyoruz. Süryanice de konuşuyoruz. Anadolu ve Mezopotamya topraklarında bütün kadim dilleri konuşan bir siyasi partiyiz. Bizim yerimiz parlamentodur. Parlamentoda yeri olmayanlar savaş çığırtkanlığı yapanlardır, çatışmaları derinleştirenlerdir. Bizim yerimiz burasıdır."

'İş birliği sorusuna cevap': Konuşulmuş il ve ilçeler yoktur

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatimoğulları, CHP ile iş birliğine ilişkin soruya “Konuşulmuş il ve ilçeler yoktur, olunca biz zaten açıklayacağımızı belirttik. Zaten bizlerin ‘kent uzlaşısı’ adı altında ortaya koyduğumuz görüşmeler ve işbirlikleri sizlere açık olacak. Bu konular netlik kazandıkça sizlerle paylaşacağız” yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem