Mezopotamya Ajansı: DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı

Mezopotamya Ajansı: DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterme kararı aldığı iddia edildi. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise İstanbul ve diğer kentlere ilişkin "Tutumumuz yarın açıklayacağız" dedi.

İstanbul'da 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için gözler DEM Parti'nin bugün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı çevrilmişti.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı.

DEM Parti'nin, Başak Demirtaş'ın İBB başkanlığı için adaylık denklemine girmesiyle başlayan tartışmalarda sona yaklaştığı ve kararını yakın vadede açıklayacağı belirtilmişti.

Toplantıda İstanbul'da seçmen tabanı ile yapılan görüşmeler ve DEM Parti il örgütünün görüşleri değerlendirildi.

İsimler üzerinde net bir karar çıkmadı

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, toplantıda uzun süren tartışmalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarma kararı alındı. Bu konuda olası isimler üzerinde durulsa da net bir karar çıkmadı.

Yarın açıklanacak

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan yarın yapacağı basın toplantısında birçok kentin adaylarının isimlerini açıklayacağı belirtildi.

Doğan: İstanbul tutumumuzu açıklayacağız

Doğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yerel seçim gündemiyle toplanan Merkez Yürütme Kurulu’muz sürüyor. Elbette gündemimizdeki en önemli konulardan biri de İstanbul. Yarın saat 14:00’te İstanbul ve diğer kentlere ilişkin tutumumuzu genel merkezimizde açıklayacağız." dedi.

Bolu'da Veli Saçılık

Toplantıda Bolu Belediye Başkanlığı'na da aday gösterme kararı alındı. Karara göre DEM Parti'nin Bolu adayı Veli Saçılık olacak.

DEM Parti MYK’si Antalya’da da aday çıkarma kararı aldı. Ancak buradan gösterilecek adayın ismi netleşmedi. Bu konuda daha önce kentte milletvekilliği de yapan siyasetçi Kemal Bülbül’ün ismi öne çıktığı öğrenildi. (Kısa Dalga)

Gündem