DEM Parti İzmir adayı Akın Birdal: CHP, Soyer'i tercih etseydi aday çıkarmazdık

DEM Parti İzmir adayı Akın Birdal: CHP, Soyer'i tercih etseydi aday çıkarmazdık
DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Akın Birdal, CHP'nin Tunç Soyer'i tekrar aday göstermesi halinde "tartışma olmazdı ve birlikte kent yönetimi olabilirdi” açıklamasında bulundu.

DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Türkan Aslan Ağaç ve Akın Birdal, Yenigün TV’de yayınlanan, Hakan Dirik’in sunduğu Namzet programına katılarak seçimlere ilişkin kritik sözler sarf etti.

Akın Birdal, CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ilişkin konuşmasında, Soyer, CHP’nin adayı olduğu taktirde aday çıkartmayacaklarını söyledi.

Son ana kadar DEM Parti’nin ittifak istediğini söyleyen Birdal "Tunç Soyer’in mi aday olmasını istiyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

DEM’in Tunç Soyer üzerine bir sempatisi ve eğilimi vardı. Bunu Ankara da, CHP Genel Merkezi de, İzmir de biliyor. Belki böyle bir şey olsaydı, tartışma olmazdı ve birlikte kent yönetimi olabilirdi. Bizim kent uzlaşısı ile CHP'nin anladığı bir değil.

‘CHP mevcut aday Cemil Tugay’ı değil de Tunç Soyer’i adaylaştırsaydı şu anda siz de eş başkan adayları olarak bu mülakatı yapmıyor mu olacaktık?’ sorusuna Birdal, “Evet, DEM Genel Merkezi’nin Tunç Soyer üzerinden eğilimi vardı. Toplumun da böyle bir beklentisi vardı” karşılığını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem