DEM Parti'den önemli iddia: AKP, polis ve askerleri gezici seçmen yaptı

DEM Parti'den önemli iddia: AKP, polis ve askerleri gezici seçmen yaptı
DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, AKP'nin polis ve askerleri gezici seçmen yaptığını ve 'Özel bir mühendislik hesabıyla' binlerce seçmeni kaydırdığı iddiasında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, bazı illerde polis ve askerlerin gezici seçmen yapıldığını söyledi.

'AKP hile hurdayla irademizi gasp etmeye çalışıyor'

"Biz AKP’yi demokratik bir seçim yarışına davet ediyoruz, mert bir seçim yarışına davet ediyoruz" diyen Tiryaki yurttaşlara çağrıda bulundu ve "AKP hile hurdayla irademizi gasp etmeye çalışıyor. Lütfen buna izin vermeyin. AKP sizin oylarınızla değil taşıdığı memurlarla, askerlerle ve korucu aileleriyle belediye başkanını belirlemek istiyor. Buna izin vermeyin. Halkın gücünü AKP’ye de bütün halk düşmanlarına da gösterin" dedi.

'Yeni bir seçim hilesiyle sonuçları manipüle edecek işlere imza atıyor'

Tiryaki, seçmen taşıma uygulamalarına ilişkin "Yerel seçimlerde küçük yerlerde, ilçelerde, beldelerde küçük oy farklarıyla belediye başkanlığını kimin kazandığı belirlenebiliyor. Bunu bilen siyasi iktidar yeni bir seçim mühendisliğiyle, yeni bir seçim hilesiyle sonuçları manipüle edecek işlere imza atıyor. Ben size bölgede birkaç tane il ve ilçede neler yaptığını özetle aktarmaya çalışacağım. Iğdır’da 2019 yerel seçimlerinde merkez belediyesini HDP 1514 oy farkla kazanmıştı. AKP burada seçim sonucunu etkilemek için ne yapmış AKP bakalım" dedi ve süreci anlattı:

'1514 farkla belediyeyi kazandığımız Iğdır’a dışarıdan binlerce seçmen taşınmış'

"Pir Sultan Abdal Mahallesi 831. Sokak No:5. Bu yeni bir adres. Bu adrese tam 1450 seçmen kaydedilmiş. Bunların yalnızca 5 tanesi 14 Mayıs seçimlerinde Iğdır merkezinde oy kullanmış. 1445 seçmen Iğdır merkez ilçe dışından getirilmiş. Yine Konaklı Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No:220. Altı ay önceki seçimde böyle bir adres yok. Bu adrese toplam 743 erkek seçmen kaydedilmiş. Tek bir tane adresten bahsediyoruz. Adres sorgulama sisteminde burası İl Emniyet Müdürlüğü olarak geçiyor. Bir işyeri. Bu işyerine 743 erkek seçmen kaydedilmiş. Adres olarak belirtilemeyecek bir yerden bahsediyoruz."

'Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı bin 186 seçmenin Iğdır merkeze kaydırılmış'

"2023 seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 1186 seçmen, 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilmeleri için Iğdır merkeze kaydedilmiş. Bu da yeni bir şey. Adeta bir seyyar seçmenden bahsediyoruz. Güvenlik görevlilerini, jandarmayı ve polisi bir seyyar seçmen gibi bir dönem yurt dışına, bir dönem istedikleri şehirlere, köylere, ilçelere, kasabalara taşıyan bir siyasi iktidar var.

'Tamamen dışarından getirilmiş kişiler'

Siirt merkezden de örnekler veren Tiryaki şöyle devam etti:

"2019 yerel seçimlerinden HDP, bin 161 oyla kazanmış. En az 6 bin şüpheli seçmen tespit ettik. Hayali seçmenden bahsetmiyorum. Fakat şüpheli bir şekilde adreslere Siirt merkeze nakledilmiş binlerce kişiden bahsediyoruz. Yeni Mahalle Cengiz Topel Mahallesi, No:40. Mayıs seçimlerinde 10 seçmen kayıtlı. Şimdi ne kadar artmış yüzde 20. Bin 890 artmış. 2 bin 99 kişi kaydedilmiş. Tek bir adresten bahsediyoruz. Bunlardan yalnızca 10 tanesi Siirt merkez seçmeni. Diğerleri tamamen dışarından getirilmiş kişiler.”

Tiryaki'nin açıklamasına şöyle devam etti:

'6 ay önce olmayan adrese 2555 kişi kaydedilmiş'

"Yine bir başka adres Siirt merkezde. Barış Mahallesi Hükümet Bulvarı No:117/12. Mayıs seçimlerinde böyle bir adres yok. Yani hiç seçmeni yokken 6 ay içerisinde yeni bir adres oluşabilir mi? Elbette yeni adres oluşabilir. Yeni bir inşaat yapılır, yeni bir ev yapılır. Herhangi bir olağanüstü durum yok. Ama tek bir adreste, tek bir numarada bir anda 2555 kişi kaydedilmiş. İşte bu adrese de diğer iki adreste olduğu gibi 20’li yaşlarda erkeklerden oluşan 2555 seçmen kaydedilmiş. Yine biraz önce söylediğim gibi 2023 Mayıs seçimlerinde yurt dışında seçmen olan tamamı 20’li yaşlarda erkeklerden oluşan 1533 seçmen Siirt merkeze kaydırılmış."

'Rakamlar özel bir mühendislik hesabıyla getirilmiş'

"Seçim sonuçlarını manipüle etmek için bir seçim mühendisliği yapılıyor. Bir başka örnek Siirt Kurtalan. 2019 seçimlerinde belediyeyi HDP 200 oy farkla kazanmış. Bakalım Kurtalan’da ne olmuş. Rakamlar da özel bir mühendislik hesabıyla getirilmiş. 700 fark mı var 3 bin kişi getirilmemiş, bunun biraz üzerinde bir rakam getirilmiş. Tek bir adres, Kültür Mahallesi Jandarma Caddesi No:32/a. Adres sorgulama sisteminde burası misafirhane. Misafirhaneye seçmen kaydı yapamazsınız. Burası bir adres olmaz. Bu misafirhaneye daha önce 13 kişi kayıtlı iken şimdi 1003 kişi kaydedilmiş. Bu da seçim sonucunu değiştirecek bir değişim anlamına geliyor.

'AKP kazanamayacağı Cizre ve Silopi’den Şırnak’a 4368 kişi taşımış'

Şırnak merkez. 2019 yerel seçimlerinde AKP belediyeyi 8500 oyla kazanmış. Bu kazanmışın yanına bir parantez açmak gerekiyor. Anımsayanlar olacaktır; ahırlara bile seçmen kaydedilmişti. Biz bunların hepsini belgeledik. O dönem ilçe seçim kurullarına başvuru yaptık, il seçim kurullarına ve YSK’ya kadar itiraz ettik ama sonuç alamadık. AKP taşıdığı seçmenlerle Şırnak Belediyesini kazanmıştı. 2023 Mayıs seçimlerinde Şırnak merkezi kazanamayacağını anlayan AKP, bu mühendisliği bir başka biçimde sürdürüyor. Birkaç adres vereyim daha iyi anlaşılsın. Yeşilyurt Mahallesi Şehit Tümgeneral Erdoğan Aydın Caddesi. Adres sorgulama sisteminde burası askeri alan. Seçmen taşınan en yoğun alan. Bu yerleşkeye kayıtlı seçmen 752 ve yüzde bin altı yüz artışla şu anda 5 bin seçmene ulaşmıştır. Bu seçmenlerin 4368’i yeni kayıtlı seçmen. Hiçbirisi Şırnak’lı değil. 4368’li yeni seçmen garip bir şekilde AKP’nin seçimi hiçbir şekilde kazanamayacağını bildiği Silopi ve Cizre’den Şırnak merkeze getirilmiş.

'3055 yurt dışı seçmen Uludere’ye seçmen olarak kaydedilmiş'

"Yeni Mahalle Gümüşdere Caddesi No:91. Bu adreste bu mayıs seçimlerinde 15 kişi kayıtlıymış. Buradaki seçmen artışı %8933. Tamamı genç erkeklerden oluşan 13552’e ulaşmış buradaki seçmen sayısı. Bir başka adres Bahçelievler Mahallesi Vilayet Bulvarı … Sorgulama sisteminde burası polisevi olarak görünüyor. Daha önce de burada polisler kayıtlıymış, 14 polis kalıyormuş altı ay önceki seçimde. Burada ne kadar seçmen artışı olmuş? Yüzde 3514 seçmen artışı olmuş. Polisevinde şu anda 506 kişi kaydedilmiş. Yine yurt dışından seçmen taşıma meselesinin bir örneğini Şırnak’ta görüyoruz. Mayıs seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 840 seçmen, 2024 yerel seçimlerinde oy kullanacak şekilde Şırnak Merkez’e kaydedilmiş. Uludere'deki seçimi 2019’da AKP 143 oy farkla kazanmış. Bu bir ilçe için çok büyük bir rakam. Ama şimdi Uludere’yi kaybedebileceğini düşündüğü için Uludere’ye inanılmaz derecede seçmen taşımış AKP. Kılaban Mahallesi Kale Sokak No: 13 daire 102. Mayıs seçimlerinde böyle bir adres yok. Yeni adreslerden birisi. Yeni olabilir ama tek bir adrese tam 917 yeni seçmen kaydedilmiş. Bir önceki seçimde yurt dışı seçmeni olan tam 3055 kişi, yani devasa bir rakam Uludere’ye seçmen olarak kaydedilmiş. Bunların tamamı 20’li yaşlardaki erkekler."

İtiraz edeceğiz: Polisevi, askeriye, emniyet, özel harekat şube müdürlüğü deyip kurtulamayacaklar

Hakkari Çukurca. AKP Çukurca’yı olağan koşullarda kazanamayacağı için inanılmaz seçmen taşımış. 5057 seçmenli Yeşilçeşme’nin yalnızca yüzde 15’i Hakkarililerden oluşuyor. Bu mahallede seçmenin yalnızca 801’i Hakkarili. Üstelik bu adreslerden bir tanesinde (No:6/2) 14 Mayıs seçimlerinde tek seçmen var. Adı soyadı bizde. Burada ne kadar seçmen artışı olmuş inanılmaz. 923 tane yeni seçmen kaydedilmiş. Yine bir başka adresteki seçmen sayısı 67’den 1224’e çıkmış, yüzde 1726 artış olmuş. Bir başka adreste 501 seçmen 1455’e ulaşmış. Yüzde 190’lık bir artış olmuş. Bu açıkladığımız veriler için AKP adına biri konuşacaktır. Burası emniyet müdürlüğü, askeri bölge diyecekler ama şunu bilsinler; her adresi bütün ayrıntılarıyla biliyoruz ve bunlara itirazımız yapacağız. Polisevi, askeriye, emniyet, özel harekat şube müdürlüğü deyip kurtulamayacaklar.

2023 Mayıs seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 892 seçmen adresini Şemdinli’ye getirmiş

Yine Çukurca’da bir başka durum da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen. Çukurca gibi bir yerde daha önce yurt dışı seçmeni olan 1594 seçmen 2024 yerel seçimlerinde oy kullanabilecek şekilde kaydedilmiş. Hakkari Şemdinli’de 2019 yerel seçimlerinde AKP belediyeyi 154 oyla kazanmış. AKP şimdi Şemdinli’yi kazanma olasılığı olmadığını biliyor. Şemdinli merkezdeki Moda Mahallesine de kolluk görevlilerini yığmış ve Hakkarililerin nüfusu yüzde 48’de kalmış. Bir tane adres yine Moda Mahallesinden. Küme Evlerinde tamamı erkek Hakkarili olmayan toplam 2200 seçmen kaydı bulunuyor. Bunlardan 1296 seçmenli 105 numaralı adres, 221 seçmenli 104 numaralı adres, 25 seçmenli 111 numaralı adres bir önceki seçimde olmayan adresler. 2207 askerin 1547’si bu seçimde Şemdinli dışından getirilmiş. Yine çok sayıda seçmen yurt dışından getirilmiş. Sanki Şemdinli, Çukurca buraların hepsi turistik merkezler. Geçmiş yıllarda yurt dışında çalışanların hepsi her nasılsa Çukurca’yı ve Şemdinli’yi tercih ediliyorlar. 2023 Mayıs seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 892 seçmen adresini Şemdinli’ye getirmiş.

'920 seçmen 2024 seçimlerinde oy kullanabilecek şekilde Kars merkeze kaydedilmiş'

Yine Hakkari Yüksekova Esendere’den birkaç örnek vermek isterim. 2019 seçimlerinde AKP belediyeyi 115 oyla kazanmış. Bu seçimde kazanamayacağını biliyor. Buraya ne yapmış? Esendere’nin toplam seçmen sayısı 3541 iken, sadece Esendere Küme Evlerinde tamamı erkek Hakkarili olmayan 1517 asker seçmen olarak buraya kaydedilmiş. Her ilçe için her şehir için nasıl bir mühendislik faaliyeti yürütüldüğünü göstermesi açısından farklı şehirlerden ve ilçelerden özellikle örnek veriyorum. Kars Merkez. 2019’da HDP 1238 oyla kazanmıştı. Cumhuriyet Mahallesi Şehit Yusufbey Caddesi No 50/2. Adres sorgulama sisteminde orduevi olarak gözüküyor. Mayıs 2023 seçimlerinde seçmen sayısı 13. Ne kadar artmış? Yüzde 23.015 artışla 3005 seçmene çıkmış. Bunlardan yalnızca 10 tanesi 6 ay önceki seçimde Kars'ta oy kullanmış. Kalan 2995 seçmen daha önce başka adreslerde oy kullanmış. Bir başka adres Cumhuriyet Mahallesi Gazi Ahmet Muhtarpaşa 101 / A. 6 ay önceki seçimde bulunmayan ve adres sorgulama sisteminde Çevik Kuvvet Misafirhanesi görünen bu adreste 6 ay önce 0 seçmen vardı. Şu anda tamamı genç erkeklerden oluşan 498 seçmen kaydedilmiş. Yine Fevzi Çakmak Mahallesi İl Jandarma Komutanlığı Küme Evleri No 1/15. Adres sorgulama sisteminde misafirhane olarak görünen bu adrese 6 ay önceki seçimde 1 kişi kayıtlıymış, şunda 503 kişi kayıtlı. Yine 2023 seçimlerinde yurt dışı kütüğüne kayıtlı 920 seçmen 2024 seçimlerinde oy kullanabilecek şekilde Kars merkeze kaydedilmiş.

'Hasankeyf merkezde bulunan seçmen sayısı 110 iken gelen seçmen sayısı 355'

Bir başka yer Batman Hasankeyf. 2019 seçimlerinde AKP belediyeyi 496 farkla kazanmıştı. Gerçekten Hasankeyf gibi bir yer için çok büyük bir oy farkı. Ancak AKP Hasankeyf’te de bir seçim mühendisliği çalışması yürütmüş. Sadece iki adreste neler yapılmış, onu paylaşacağım. Bir tanesi Raman Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi No: 73. Adres sorgulama sisteminde jandarma komutanlığı olarak gözüküyor. Mayıs seçimlerinde hiç seçmen yok. Şimdi 154 seçmen var. Eyyübi Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı No: 133 ve No: 33. Adres sorgulama sisteminde ilçe emniyet müdürlüğü olarak gözüküyor. Bu adreste Mayıs seçimlerinde hiç seçmen kaydı yok. Şu anda 150 seçmen kayıtlı. Yine Hasankeyf merkezde bulunan seçmen sayısı 110 iken, ilçe merkeze gelen seçmen sayısı bunun neredeyse 4 katı kadar ve 355. Bir başka ilçe Gercüş. 2019 yerel seçimlerinde AKP belediyeyi 43 oy farkıyla kazanmıştı. Gercüş’te hukuka aykırı bir biçimde 5 km’den çok daha uzak bir köyü ilçe merkezine bağlayarak Gercüş ilçe seçimini kazanmış. AKP şimdi kazanamayacağını bildiği için aynı mühendisliği Gercüş’te de uyguluyor. Bağlarbaşı Mahallesi Kazım Koyuncu Bulvarı No: 2/15. Adres sorgulama sisteminde askeri alan olarak gözüken bu adreste 6 ay önceki seçimde seçmen yok. Ekim 2023 itibariyle bu adreste bulunan 149 kişinin yalnızca bir tanesi 14 Mayıs seçimlerinde Gercüş’te oy kullanmış.

'2019 yerel seçimlerinde AKP belediyeyi 664 oy farkla kazanmış'

Yine bir başka kent Mardin Dargeçit. 2019 yerel seçimlerinde AKP belediyeyi 664 oy farkla kazanmış ama burada da bir seçim mühendisliğine girilmiş. Bahçebaşı Mahallesi Şehit Ali İbrahim Aksoy Caddesi No: 31. Adres sorgulama sisteminde emniyet müdürlüğü olarak görülen bu adreste kayıtlı 341 seçmenin yalnızca 11 tanesi bundan birkaç ay önceki Mayıs seçimlerinde Dargeçit’te oy kullanmış. Yine Sefa Mahallesi Şehit Üsteğmen Emrah Şahin Kışla Caddesi No:14. Adres sorgulama sisteminde burası da jandarma komutanlığı olarak gözüküyor, 227 seçmeni var. Ve bu seçmenlerden sadece 19 tanesi 14 Mayıs seçimlerinde Dargeçit’te oy kullanmış.

Bir başka ilçe Mardin Savur. 2019 yerel seçimlerinde HDP belediyeyi 764 oy farkla kazanmış. Şimdi burada bakalım AKP nasıl bir seçim mühendisliği yapmış. Kaplan Mahallesi Mardin Caddesi No:12. Adres sorgulama sisteminde silahlı kuvvetlere ait bu adrese 14 Mayıs seçimlerinde yalnızca 2 kişi kayıtlıymış, şu anda 655 seçmen kayıtlı. Bunlardan yalnızca bir tanesi 14 Mayıs seçimlerinde Savur’da oy kullanmış. Safa Mahallesi 125/1 Sokak No:5/1. Adres sorgulama sisteminde ilçe emniyet amirliği olarak gözüküyor. Bir önceki seçimlerde böyle bir adres yok. Yeni bir adres. Şu anda 254 tane seçmen kaydedilmiş. Bu 254 seçmenden yalnızca bir tanesi, bir önceki seçimde Savur’da oy kullanmış, 158 tanesi Artuklu’dan Savur’a getirilmiş seçmenlerden oluşuyor.

'Kulp’taki lojmanlarda güvenlik görevlileri kalıyor'

Şimdi Diyarbakır ilçelerinden örnek verelim. 2019 yerel seçimlerinde HDP belediyeyi 1757 oy ile kazanmış. Burada AKP nasıl bir mühendislik çalışması yürütmüş bakalım. Turgut Özal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 103. Adres sorgulama sisteminden jandarma misafirhanesi olarak gözüküyor. 6 ay önce böyle bir misafirhane kayıtlarda yok. Ekim 2023 itibariyle bu adrese 1062 tane seçmen kaydedilmiş. Bunlardan sadece 13 tanesi 14 Mayıs seçimlerinde Kulp’ta oy kullanmış. Kulp’a gelen, Kulp’ta olmayan toplam 2100 seçmenin 1049’u bu adrese kaydedilmiş. Misafirhanede bulunan askerlerin 572 tanesi de kazanma ihtimalinin olmadığı düşünülen Lice’den Kulp’a getirilmiş kişiler.

Uzunova Mahallesi Sivrice Sokak No:55. Adres sorgulama sisteminde Sivrice Karakol Lojmanı olarak gözüküyor. Mayıs 2023’te de burası lojman. Seçmen sayısı 38, yani daha önce de bu lojmanda güvenlik görevlileri kalıyormuş. Bir anda on kat artışla 385’e yükselmiş. Bu 385’ten sadece 5 tane seçmen 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmış. Zeyrek Mahallesi, Hamzalı Mahallesi B5 Sokak No:55. Kamu binasıdır adres sorgulama sisteminde. Mayıs 2023’te seçmen sayısı 5 iken, Ekim 2023 itibariyle seçmen sayısı 163’e yükselmiş. Bunlardan sadece üç tanesi önceki seçimde Kulp’ta oy kullanan seçmenlerden oluşuyor.

'21 kişinin olduğu yere 1216 kişi kaydedilmiş'

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde de 2019 yerel seçimlerinde HDP belediyeyi 524 oy farkla kazanmış. Şimdi nasıl bir mühendislik faaliyeti yürütmüş AKP? Hürriyet Mahallesi Şehitlik Caddesi 93 a-b-c- e-f-g diye uzuyor. Adres sisteminde Hazro Jandarma Komutanlığı. Mayıs 2023’te 27 kayıtlı seçmen var, Ekim 2023 itibariyle bir anda 813’e çıkmış. Bu adreste kayıtlı olup bir önceki seçimlerde Hazro’da oy kullanan seçmen sayısı 11. 813 seçmenden sadece 11 tanesi bir önceki seçimde Hazro’da oy kullanmış. Diyarbakır Eğil de çokça seçmen taşınan merkezlerden. HDP 2019’da belediyeyi 843 oy farkla kazanmış. Yenişehir Mahallesi Şehit Ahmet Ece Caddesi ki adres sorgulama sisteminde askeriye. Mayıs 2023’te 21 kayıtlı seçmen var. Ekim 2023 itibariyle bu adrese 1216 kişi kaydedilmiş. Henüz Aralık ve Ocak rakamlarını almış değiliz, bu sayı artmıştır.

'Taşlıçay Kaymakamlığı Konukevinde seçmen sayısı 14 Mayıs seçimlerinde 9 iken şimdi 209’a yükselmiş'

Ağrı Taşlıçay, 2019 yerel seçimlerinde AKP belediyeyi 138 oyla kazanmış. Tekrar kazanamayacağını düşünüyor ki işini sağlama almış. İlçe merkezinden 68 kişi gitmiş, Ağrılı olmayan 257 kişi gelmiş. Bunların 168 kişisi Doğubayazıt'tan getirilmiş tek bir adrese kaydedilmiş. Bunların hiçbiri Ağrılı değil. Taşlıçay Kaymakamlığı Konukevi olarak tespit ettiğimiz bu adresteki seçmen sayısı 14 Mayıs seçimlerde 9 iken şimdi 209’a yükselmiş. AKP işte seçimi böyle kazanmaya çalışıyor.

'Muşlu olmayan 149 seçmenin hiçbiri daha önce Malazgirt’te oy kullanmamış'

Bir başka yer Muş Malazgirt. AKP çok az farkla kazanmıştı. Bakalım nasıl bir mühendislik yapmış. Öncelikle Bulanık ve köylerinden seçmen kaydırmış. Altı ay önce seçmen bulunmayan adreslere 1469 kolluk görevlisi kaydetmişler. Ağrı Caddesi No4/4 tamamı adres ve tamamına yakın Muşlu olmayan 149 seçmenin hiçbiri daha önce Malazgirt’te oy kullanmamış. Bunlar da dışarıdan getirilmiş. Yine tamamı erkek. Biri hariç hiçbiri Muşlu olmayan 129 seçmenin kaydırıldığı Mengüçgazi Mahallesi Ağrı Caddesi No:4/1 de adres taşınan merkezlerden.

'AKP’yi demokratik bir seçim yarışına davet ediyoruz'

AKP’nin hileleri bunlar. 31 Mart seçimlerinde yapmak istediği hilelerden birkaç tane örnek verdim. Biz AKP’yi demokratik bir seçim yarışına davet ediyoruz, mert bir seçim yarışına davet ediyoruz. Hilelerle bu seçimi kazanabilirler mi evet bazı yerlerde seçimi kazanabilirler. Sonuçta bütün dünya Türkiye’yi tam demokrasi olmayan hibrit veya otoriter bir rejim olarak görmeye devam eder. Türkiye demokrasi endeksi sıralamasında, her endekste son sıralarda yer almaya devam eder. Düzenli seçimlerde hile yapılan bir ülke olarak Türkiye’yi adlandırırlar. Asıl çağrımızı AKP’ye yapmayacağım. Çünkü AKP bildiği şeyi yapıyor; hilelerle seçim sonuçlarını manipüle etmeye çalışıyor. Ben halklarımıza bir çağrı yapmak isterim. AKP hile hurdayla irademizi gasp etmeye çalışıyor. Lütfen buna izin vermeyin. AKP sizin oylarınızla değil taşıdığı memurlarla, askerlerle ve korucu aileleriyle belediye başkanını belirlemek istiyor. Buna izin vermeyin. Halkın gücünü AKP’ye de bütün halk düşmanlarına da gösterin. (Kısa Dalga)

Gündem