DEM Parti'den Ülkü Ocakları'nın tehdit ettiği gazetecilere destek

DEM Parti'den Ülkü Ocakları'nın tehdit ettiği gazetecilere destek
DEM Parti, Ülkü Ocakları yöneticisi Burak Kılıç'ın tehdit ettiği Erk Acarer, İsmail Saymaz, Barış Terkoğlu, Timur Soykan ve Alican Uludağ'a destek verdi.

Kısa Dalga - DEM Parti, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç'ın "kurşun" göndermesiyle tehdit ettiği gazeteciler Timur Soykan, Alican Uludağ, İsmail Saymaz, Barış Terkoğlu ve Erk Acarer'e sahip çıktı.

DEM Parti Genel Merkezi'nin resmi X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

"Gerçekleştirilen siyasi bir cinayeti haberleştirdikleri, kamuoyunu bu konuda bilgilendirdikleri, halkın haber alma hakkına sahip çıktıkları, gazetecilik yaptıkları için bir siyasi partinin yöneticileri tarafından sistematik bir şekilde tehdit edilen gazetecilerin yanındayız. Gazetecilere yönelik bu tehdit suçtur ve cezasız kalmamalıdır. Tüm duyarlı çevreleri, gerçeğin peşinde koştukları için tehdit edilen gazetecilere sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Ne olmuştu

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Timur Soykan, Alican Uludağ, İsmail Saymaz, Barış Terkoğlu ve Erk Acarer'in fotoğrafları ile birlikte “Bizler AB ve ABD fonlarının doldurduğu dolma kalemler değiliz, bizler kurşun kalemleriz. Kurşun kalemlerin de bir gün galip geleceğini mutlaka göreceksiniz!” mesajını paylaştı.

Kılıç, gelen tepkilerin ardından mesajını sildi.

Aynı gün MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de "Vallahi hesaplaşacağız, billahi helalleşmeyeceğiz…" diye yazmış, Burak Kılıç ve MHP'li birçok isim de paylaşımı yaygınlaştırmıştı.

adsiz-1280-x-640-piksel-902-x-998-piksel.jpg

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem