DEM Partili Oluç: 2013 Newroz deklarasyonunun arkasındayız

DEM Partili Oluç: 2013 Newroz deklarasyonunun arkasındayız
DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç “11 yıl önce Diyarbakır’da okunan 2013 Newroz Deklarasyonu’nun arkasındayız" dedi.

Newroz Bayramı Adana, Ankara ve Antalya, Konya Hakkari ve Kırşahir'in de aralarında olduğu pek çok kentte kutlandı. Antalya'daki kutlamalar Koma Aryen Çocuk Korusu’nun Kürtçe şarkılarını seslendirmesi ile başladı.

DEM Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Kemal Bülbül, yerel seçimler için destek isteyerek “Hiçbir ilçeden ve belediyeden geri çekilmeyeceğiz. AKP yeni bir Saddam planı hazırlıyor. Bir yandan Bağdat’a bir yandan Erbil’e gitti. Washington’a gitti, Kürtleri katletmek için izin istiyor. Şu anda meydanda 30 bin insan var. Antalya Newrozu final Newrozu’dur. Antalya'da verilen her oy, İmralı'daki tecride karşı bir tavır, tutuklu siyasetçilere selamlama, kayyımlara tepkidir, Antalya'da varız, var olacağız demektir. Buradan vekili aldık, bundan sonra belediyeyi de alacağız” diye konuştu.

Oluç: Biz barış dedikçe Erdoğan savaş diyor

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç da şunları dedi:

“11 yıl önce Diyarbakır Newrozu’nda Türkiye'de bütün halkların, farklı inançlarının, eşit koşullarda demokrasi içinde bir arada yaşamalarına dair bir Barış Deklarasyonu okundu. Biz o gün o Barış Deklarasyonun arkasındaydık, 11 yıl sonra bugün Antalya'da da arkasındayız. Barış için aklını, düşüncesini, kendisini ortaya koyan insanı İmralı'da hukuk ve insanlık dışı bir tecride tabi tutuyorlar. Biz barış dedikçe, Tayyip Erdoğan savaş ve çatışma diyor. Örgütlü bir kötülük ve düşmanlıkla karşı karşıyayız. Biz bunun karşısında örgütlü bir barış mücadelesini sürdürdük, sürdürüyoruz. Bir halkın özgürlük ruhunu temsil etmek isteyenleri yok etmek isteyen bir iktidar var. İşte bu halk buna bugün, Newroz alanında cevap verdi." (Kısa Dalga)

Politika