DEM Parti'nin adayı Beştaş: Oy isteyenler önce mücadelemizden yana tutum almalı

DEM Parti'nin adayı Beştaş: Oy isteyenler önce mücadelemizden yana tutum almalı
DEM Parti İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim sürecinde partilerinden oy desteği isteyen partilere işaret ederek "Bizden oy isteyenler önce bizim mücadelesini yürüttüğümüz meselelerde tutum alacaklar" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin katıldığı halk buluşmasıyla partilerinin Başakşehir adaylarını tanıttı. Başakşehir’de bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, DEM Parti İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile birçok yöre derneği katıldı. Salona, "Adalet için tecridi kıralım", ""Barış için zindanlara ses verelim” ve “DEM gelir devran döner, kentlerimizi biz yönetiriz” pankartları asıldı.

Beştaş: "Oy isteyenler mücadelemizden yana tutum almalı"

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, etkinlikte söz alan İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim sürecinde partilerinden oy desteği isteyen partilere işaret ederek "Bizden oy isteyenler önce bizim mücadelesini yürüttüğümüz meselelerde tutum alacaklar. 35 aydır İmralı Adası’nda tecrit uygulanıyor. Sayın Öcalan kimseyle görüşemiyor. Bizim binlerce arkadaşımız cezaevinde, Kürt basınından hala gazeteciler cezaevinde, gençlik meclisimize her gün operasyon yapılıyor. Hiç umurlarında değil ama seçime gelince sandığa gelince bizden oy istiyorlar. Neden oy verelim? Bizim için siyaset eşittir seçim demek değildir. Biz bir mücadele yürütüyoruz. Biz toplumsal ve siyasal bir mücadele yürütüyoruz. Ve bizim bir derdimiz, bir davamız var. Bu ülkeyi eşitliğin ve özgürlüğü olduğu, demokratik bir ülkeye çevirmeye çalıştığımız bir rejim var” dedi.

Beştaş, yarın Esenyurt Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge çağrı yaptı.

İBB Eş Başkan adayı Murat Çepni de "Daha seçim başlamadan DEM Parti ne yapacak diye tartışmalar yürütülüyordu. Bizim olmadığımız yerlerde her kafadan bir ses çıkıyordu. İşte onlar burayı görsünler. Bu daha başlangıç biz daha sözümüzü söylemedik. Meydan meydan, sokak sokak ev ev bütün barikatları yerle bir edeceğiz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem