Demir Yumruk'ta 'Alaaddin Çakıcı' iddiası: Erol Evcil'le araları cezaevinde bozulmuş

Demir Yumruk'ta 'Alaaddin Çakıcı' iddiası: Erol Evcil'le araları cezaevinde bozulmuş
T24 yazarı Tolga Şardan: Evcil ve Çakıcı arası Çakıcı'nın cezaevinde olduğu dönemde bozuldu. İddiaya göre, eskiden kalan 25 milyon dolarlık alacak – verecek işi, soğukluğun baş nedeni. Çakıcı'nın cezaevinden Evcil'e yolladığı "çıkınca mallarına el koyacağım" mesajını dikkate aldığımızda Demir Yumruk soruşturmasının zamanlamasının anlamı farklılaşıyor. "

Demir çelik sektöründe yapılan yolsuzlukla devletin zarara uğratılmasına ilişkin operasyonda tutuklama sayısı artarken, operasyonun perde arkasına dair ayrıntılar da çıkıyor.

T24 yazarı Tolga Şardan, Polis operasyonlarının siyasetteki karşılığı başlıklı yazısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın geçmişinin üç yıl öncesine dayandığını yazdı.

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Soruşturma için düğmeye basılan ilk kurumun Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu belirten Şardan, " Denetim uzmanlarınca ilk olarak ortaya çıkarılan olaylar zincirinin devamında ilk kriz HMB'nda yaşandı. Görevi alan müfettişin elde ettiği ilk tespitler sonrasında müfettiş değişimi yaşandı.

Zaman içinde hazırlanan rapor ve geniş delillerle beraber hazırlanan dosya HMB'nca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılığın Emniyet'e verdiği talimatlar sonrasında dosya tamamlanarak operasyon aşamasına geçildi" dedi.

Şardan yazısında şu bilgileri aktardı:

"Ankara'daki soruşturmanın öne çıkan iki ismi var. İlki, Türkiye'nin son 30 yılında organize suç örgütlerinin faaliyetlerinde tanınan iş insanı Erol Evcil. Zeytincilikle başlayan ticari yaşamında yolunun yine çok bilinen isimlerden Alaaddin Çakıcı'yla kesişmesi sonrasında Nesim Malki cinayeti başta olmak üzere kimi karanlık çete olaylarının merkezinde yer alan isim Evcil.

Evcil'in içinde olduğu işlerde Çakıcı'nın ismini eksik bırakmak olmaz. Ki; emniyet kaynaklarından edindiğim bilgilere göre, geçmişte birlikte olan Evcil ve Çakıcı arası Çakıcı'nın cezaevinde olduğu dönemde bozuldu.

İddiaya göre, eskiden kalan 25 milyon dolarlık alacak – verecek işi, soğukluğun baş nedeni. Çakıcı'nın cezaevinden Evcil'e yolladığı "çıkınca mallarına el koyacağım" mesajını dikkate aldığımızda Demir Yumruk soruşturmasının zamanlamasının anlamı farklılaşıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin girişimleriyle cezaevinden tahliye edilen Çakıcı, halen sessizliğini sürdürüyor. Her ne kadar kamuoyunun göz önünde bulunmasa da Çakıcı, geçmişten kalan defterlerin hesaplarını teker teker kapatıyor sanki.

Ankara'daki soruşturmada gözaltıların yapılmasıyla eş zamanlı olarak şüphelilerin şirketlerine kayyım atanması, atanan şirketler arasında Evcil'in şirketlerinin bulunması, adli soruşturmanın ötesinde madalyonun öteki yüzünün fotoğrafını ortaya koyuyor.

Aynı dosya içinde yer alan diğer sanıklardan Hüseyin Eryılmaz ise, Hatay'ın Payas ilçesinde demir çelik sektöründe ticaret yapıyor. Aynı zamanda Yozgatlı olan Eryılmaz'ı ziyaret eden isimler arasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de var.

Çetin'in daha önce de organize suç örgütü liderleri Selahattin Yılmaz ve Galip Öztürk'le görüşmeleri ortaya çıkmıştı.

Burada bir kulis bilgisi aktarayım. Bilindiği gibi İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, TBMM tarafından Sayıştay üyeliğine seçildi. 30 yıla yakındır mülki idarede görev alan İnce, Sayıştay üyesi seçilir seçilmez hemen 1 Temmuz günü yeni görevinde iş başı yaptı. Altı yıla yakın süre boyunca İçişleri Bakanlığı'nda müsteşarlık ve bakan yardımcılığı yapan İnce, nedense veda töreni bile düzenlenmeden apar topar Sayıştay'a geçti.

İnce'den boşalan bakan yardımcısı koltuğunun adaylarından birisi de mevcut Jandarma Genel Komutanı Çetin olarak bakanlık kulislerinde konuşuluyor. Emekli olup Soylu'nun da desteği ile bakan yardımcısı olması beklenen Çetin'in tutuklanan Eryılmaz'la ortaya çıkan fotoğrafından sonra gelişmelerin nasıl olacağı merak konusu."

YAZININ TAMAMI

Gündem