Demir Yumruk'ta ilk dava: Erol Evcil kamuyu 3 milyar 955 milyon lira zarara uğrattı

Demir Yumruk'ta ilk dava: Erol Evcil kamuyu 3 milyar 955 milyon lira zarara uğrattı
Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla devletin milyarlarca lira zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan Demir Yumruk soruşturmasında tutuklu Erol Evcil'in kamuyu 3 milyar 955 milyon lira zarara uğrattığı belirtildi.

Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan şirketler üzerinden 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar liralık zarara uğratan firmalara yönelik yürütülen Demir Yumruk soruşturmasında tutuklanan Erol Evcil’in de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında dava açıldı.

Savcılık, soruşturmanın ilk aşamasını tamamlayarak aralarında Erol Evcil’in de bulunduğu 17 kişi hakkında iddianame düzenledi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, iddianamede, Evcil akrabaları ya da yakınlarının sahibi olduğu şirketler aracılığıyla, ekonomik olarak çıkmaza giren şirketleri satın almak yerine kiralayarak, fabrikaları işletmeye başladı. Daha sonra bu şirketler piyasadan kütük demir alarak işledi ve ardından bu demir çeşitlerini piyasaya sürdü. Buna karşın alım ve satımlar yapılırken kullanılan şirket üzerine tahakkuk eden KDV, stopaj vergisi ve SGK primleri ödenmedi.

Evcil’in anne ve babası ile kardeşinin de sanık olarak yer aldığı iddianamede, Evcil’in kamuyu 3 milyar 955 milyon lira zarara uğrattığı belirtildi.

Evcil hakkında 26 yıl 7 aya kadar hapis istenen iddianamede, şüphelilerin tedbir konulan mal varlıklarının da müsaderesi istendi.

Evcil ise iddianamede yer verilen ifadesinde suçlamaları reddederek, kendisine ait firmalarda usulsüz işlem yapılmadığını söyledi.

Haberin tamamı

Gündem