Demirören Grubu, "20 Aralık'ta 18 liradan dolar sattılar" iddiasını yargıya taşıdı

Demirören Grubu, "20 Aralık'ta 18 liradan dolar sattılar" iddiasını yargıya taşıdı
Demirören Grubu, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "20 Aralık'ta 18 liradan dolar bozdular" iddiasını yargıya taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın kur korumalı mevduat modelini açıkladığı 20 Aralık'ta Yıldırım Demirören'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Grubu ile iktidara yakın 5 şirketin ellerindeki dolarları 17-18 TL'den sattığını öne sürmüştü.

 Başarır, "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu ve 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldı. Kesin olarak biliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Demirören Grubu ise iddialara karşılık ""Hukuk kaidesine göre müddei iddiasını ispatla mükelleftir. CHP Milletvekili Başarır’ı  “kesinlikle biliyoruz” dediği İtibar suikastı niteliğindeki iddialarını ispata davet ediyoruz" açıklaması yapmıştı. Grubun yaptığı ikinci açıklamada ise iddiayla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Demirören Şirketler Grubu hakkındaki asılsız iddialar yargıya taşındı. Başarır, aradan geçen süre zarfında İddialarıyla ilgili hiçbir bilgi ve belge ortaya koyamadı. Demirören Şirketler Grubu avukatları konuyla ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. Başarır hakkında ayrıca asılsız iddialarıyla ilgili tazminat davası da açıldı."


Ekonomi