Demirtaş, 2018 seçimlerinde TRT'de yaptığı konuşmayı paylaştı: Sonda söylediğimi bugün başarabiliriz

Demirtaş, 2018 seçimlerinde TRT'de yaptığı konuşmayı paylaştı: Sonda söylediğimi bugün başarabiliriz
Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'dan 2018'de TRT’de yaptığı seçim konuşmasını paylaştı. Demirtaş videoyu, “2018 seçimlerindeki TRT konuşmam halen geçerli. Özellikle videonun sonunda söylediğimi bugün başarabiliriz, değil mi?” notuyla paylaştı.

Son haftasına girilen seçim takviminde siyasiler TRT konuşmalarını yapmaya başladı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, 2018 seçimlerinde yaptığı TRT konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Demirtaş, o konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Tercihinizi AKP ya da Erdoğan’dan yana kullanmanız halinde bundan sonra ülkenin kaderi tek bir kişinin iki dudağı arasında olacak. Yasama, yargı ve yürütme güçlerinin çok önemli yetkileri tek bir kişide toplanmış olacak. O tek kişinin yapacağı en küçük hatayı bile denetleyecek, kontrol edecek ya da sınırlayacak hiçbir kurum olmayacak. 81 milyonun kaderi tamamen bir kişinin insafına terk edilmiş olacak.

Dünyanın geri kalanı demokrasi yolunda ilerlerken Türkiye çağ dışı bir yönetim anlayışıyla yalnızlaşacak. Otoriter, baskıcı, demokrasiden kopmuş bir ülkeye dönüşecek. Cumhuriyetin artısıyla eksisiyle bütün demokratik kazanımları bir gecede ortadan kalkmış olacak. Tek adam rejiminde karşı karşıya kaldığımız adaletsizlikler, haksızlıklar için başvurabileceğimiz hiçbir yer olmayacak. Ne mahkemeler ne de diğer devlet daireleri sizin derdinize derman olmayacak. Her şey tek adamın isteğine, keyfine, çıkarlarına göre düzenlenecek.

Bir korku ve istibdat rejiminde nefes alamaz hale gelecek, boğulur gibi hissedeceksiniz. Bunları tahminlerime veya öngörülerime dayanarak değil, son birkaç yılda bilfiil yaşananlara bakarak söylüyorum. Bugünlerde yaşadıklarımız tek adam rejiminin sadece fragmanıdır. Filmin asıl korkunç bölümü henüz başlamadı. İşte 24 Haziran’da bu korku atmosferinin başlayıp başlamayacağına siz kendi oylarınızla karar vereceksiniz. Bu kararınızı demokrasi ve özgürlüklerden yana olacağından kuşkum yoktur. Bunca zulme ve tehdide rağmen boyun eğmeyen dik duruşunuz, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Bu karanlık tablo karşısında umutsuzluğa, korkuya, yılgınlığa düşmeye gerek yok.

Sonu belirsiz karanlık bir tünele girmeden önce önümüzde ciddi bir fırsat var. Bu fırsatı hep birlikte doğru değerlendireceğiz ve göreceksiniz, ülkemizi bu uçurumun kenarından çekip alacağız.” (Kısa Dalga)

Politika