Demirtaş, depreme yönelik yapılması gerekenleri çağrıda bulunarak sıraladı: 'Felaketi katliama dönüştürmeyin'

Demirtaş, depreme yönelik yapılması gerekenleri çağrıda bulunarak sıraladı: 'Felaketi katliama dönüştürmeyin'
HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çok sayıda can kaybının olduğu Kahramanmaraş merkezli depreme yönelik yapılması gerekenleri "Önce insanımızı sonra insanlığımızı kurtarın. Daha fazla zaman kaybederek felaketi katliama çevirmeyin" diyerek sıraladı.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde etkileri hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlere yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli Türkiye'yi sarsan depremlerle ilgili açıklama yapan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Somut öneri ve çağrılar yapıyorum. Lütfen her türlü ayrımı bir kenara bırakıp önce insanlarımızı sonra da insanlığımızı kurtarın" diyerek yapılması gerekenleri sıraladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla görüşlerini aktaran Demirtaş, depreme yönelik çağrılarda bulunduğu paylaşımlarında sırasıyla şunları söyledi:

  1. Somut öneri ve çağrılar yapıyorum. Lütfen her türlü ayrımı bir kenara bırakıp önce insanlarımızı sonra da insanlığımızı kurtarın. İktidar partileri ortaklaşmaya yanaşmıyorlarsa tüm muhalefet bir araya gelmelidir.
  2. Partilerin genel başkan yardımcılarından oluşan, biri Diyarbakır diğeri Adana’da iki ortak koordinasyon merkezi kurulmalıdır. Partilerin sağlayacakları tüm sivil yardım ve dayanışma organizasyonunu bu merkezler yürütülmelidir.
  3. Belediyeler, AFAD, Kızılay, TSK, büyük şirketler yıkılan tüm şehirlere, mahallelere, köylere kurtarma ekipleri, çadır, mobil mutfak göndermelidir.
  4. Partilerin oluşturacakları koordinasyon merkezleri ise 81 ilden gönüllüleri, yardım etmek isteyenleri bu kurtarma, sağlık ve mutfak ekiplerine destek olacak şekilde 24 saat yönlendirmelidir.
  5. Devlet, vatandaş, partiler, sivil toplum örgütleri ve büyük şirketler tam bir iş birliği yapamazsa 100 binden fazla insanımızı kaybedebiliriz. Zaten 36 saati kaybettik. Daha fazla gecikerek felaketi katliama dönüştürmeyin.
  6. HDP, TİP, EMEP, SOL Parti en örgütlü güce sahip partiler olmalarına rağmen, genel bir koordinasyon olmadığı için potansiyellerini harekete geçiremiyorlar. Belediyelerimize el konulmasıydı hepsini biz yapabilirdik ama bugün bunları bir kenara bırakıp insanlıkta birleşelim. (Kısa Dalga)

Gündem