Demirtaş: Hükümet yetkililerinin İmralı’daki görüşmeleri tıkandı

Demirtaş: Hükümet yetkililerinin İmralı’daki görüşmeleri tıkandı
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümet yetkililerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştüğünü, ancak görüşmelerin tıkandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Ağustos 2015’de “Çözüm süreci şu anda buzdolabındadır” açıklamasından bu yana İmralı’da Abdullah Öcalan’la görüşme yapıldığına dair ilk kez en net açıklama HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi. Üstelik iddiaya göre Öcalan ile görüşme, istihbarat yetkilileri değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hükümet yetkilileri tarafından yapıldı.

Çözüm sürecinde İmralı Heyetinin 5 Nisan 2015’de İmralı’da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme, son görüşme olmuştu. Çözüm sürecinin sona erdiğinin ilanı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 11 Ağustos 2015’de yapılmıştı.

O tarihten bu yana “devletin İmralı’da Abdullah Öcalan'la görüşme” iddiaları sık sık gündeme gelse de görüşmelere dair somut ilk açıklama HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Demirtaş, dün Kobani davasının duruşmasında yaptığı konuşmada, görüşmenin tıkandığını söyledi.

Demirtaş’ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"Görünen o ki partimiz HDP kapatılacak, Hazine yardımı engellenecek. Bütün inançların birlikte en özgürlükçü yaşama kavuşabileceğine inanan kişilerin kurup büyüttüğü partimiz öyle gözüküyor ki kapatılacak. Ama HDP fikriyatı da mücadelesi de bu seçimle yeniden ortaya çıkacak. Hükümet yetkililerinin İmralı’daki görüşmeleri tıkandı. Erdoğan’ın talimatı ile İmralı’ya giden heyet görüşmesi tıkandı ve düğmeye basıldı.

"İddianamede olmayan yalan konular savcının iddianamesinde önümüze konuluyor. Madem hepimiz örgüt yöneticisiyiz, bu tutuk devamının anlamı ne? Biz buradan çıkıp PES partisi kuracağız desek serbest kalır mıyız? HDP kapansa da açık kalsa da biz HDP’liyiz, o yüzden içerideyiz. Abdullah Öcalan, önerileri ve fikri önemli biridir. Son görüşme de bu yüzden yapılmıştır ama ikna edilememiş ve havuç - sopa politikası uygulanmıştır. Yıllardır sopa gösteriliyor. Partimizi kapatabilirler, Hazine yardımını kesebilirler ama biz bu seçimi halkımıza kazandıracağız. Dirençliyiz, güçlüyüz.” (Kısa Dalga)

Gündem