Demirtaş: "Kahroluyor insan, bu böyle gitmez"

Demirtaş: "Kahroluyor insan, bu böyle gitmez"
Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tükiye'de son dönemlerde ekonomik krizle birlikte artan intiharlara ilişkin "Kahroluyor insan. Bu böyle gitmez. 368 insan ekonomik çaresizlikten intihar etmiş ya, olacak şey mi bu! Yer yerinden oynamalı oysa" ifadesini kullandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gazete Duvar için kaleme aldığı "Direnmek yaşamaktır" başlıklı yazısında "Akşama gazeteler geldi, okuyorum. Memlekette durum içler acısı. Açlık, işsizlik, yoksulluk… Öte tarafta milyon dolarlık yolsuzluk, mafya, çeteler, uyuşturucu, faili belli cinayetler, itiraflar, ifşaatlar… “Sadece pandemi döneminde yaklaşık 368 kişi borç, işsizlik ve açlıktan intihar etmiş” diyor bir haberde" dedi. Demirtaş, yazısında özetle şöyle dedi: "Kahroluyor insan. Bu böyle gitmez. Daha kararlı, daha cesur olmalı, etkili şeyler yapmak lazım diye konuşuyorum oda arkadaşım Abdullah ile. 368 insan ekonomik çaresizlikten intihar etmiş ya, olacak şey mi bu! Yer yerinden oynamalı oysa. “Şimdi dışarıda olsaydık” diye başlayan cümleler kuruyoruz. Bir şeyler yapardık herhalde, boş durmazdık. Neyse. Burada da durmuyoruz. Elimizden geldiğince işte.

368 intihar olacak şey mi? 368? 368? Bir dakika! Burak’ın romanı 66. ve 118. sayfalar. Kerr’in romanı 153. sayfa. 30 ay hapis cezası. 1 de Uykusuz dergisi. Olabilir mi? 66 118 153 30 1=368!!!

Kitaplar ve sayılar bize bir şeyler söylüyor ama anlayana. Burak Eldem’in romanından alıntı yaparak Mazlum’dan emanet cümleyle bitirelim o halde. Sayfa 493: Berxwedan jiyan e. (Direnmek yaşamaktır.)"

Gündem