Demirtaş ve Yüksekdağ dahil tutuklu siyasetçilerden Yeşil Sol Parti'ye destek: 'Zafer' ve 'destek' mesajı

Demirtaş ve Yüksekdağ dahil tutuklu siyasetçilerden Yeşil Sol Parti'ye destek: 'Zafer' ve 'destek' mesajı
HDP'nin eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil birçok siyasetçi, Yeşil Sol Parti'nin seçim startını verdiği toplantıda mesaj gönderdi. Siyasetçiler partiye destek verme çağrısı yaparken, seçimden 'zaferle çıkılacağını' kaydetti.

Kapatma davası süren HDP, 14 Mayıs'taki seçimde Yeşil Sol Parti'den aday gösterecek. Yeşil Sol Parti, Ankara'daki bir otelde düzenlenen toplantıda Seçim Beyannamesi’ni açıkladı.

Partinin 'Dîsa Em-Reyna Ma' - 'Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz sloganıyla şiarıyla seçim startını verdiği Ankara'daki etkinliğe cezaevinde bulunan HDP'li siyasetçiler de mesaj gönderdi.

Salonda okunan mesajlar şöyle:

Figen Yüksekdağ (Eski HDP eş başkanı): Sevgili dostlar, yoldaşlar; hepinize coşkuyla ve özlemle merhaba! Afetlerin, kıranların ortasında Kandıra Hapishanesi’ndeki kadın siyasetçiler ve siyasi tutsaklar olarak yanınızda olamasak da dayanışmamızın her yerde hissedildiğini biliyoruz. Ve yine nerede olursak olalım, sadece burun buruna olduğumuz zulme değil ufuktaki özgürlüğe bakmaya devam edeceğimizi de. Onların seçim stratejisi kadınların ve LGBTİ+’ların hayatına ve haklarına saldırmaksa; bizimki yaşamı, özgürlüğü ve barışı yeniden tesis etmektir. Bu tarihi mücadelenin sonucunu bizler belirleyecek, insan yaşamı ve onurunu bizler yükselteceğiz. Çıplak elle ayakla, kederle ve öfkeyle, sevgiyle ve merhametle, inatla ve direnişle sorulacak hesabı hiç unutmadan yaşamı bizler değiştireceğiz. Size kadın sözü!

'Herkesi Yeşil Sol'a davet ediyoruz'

Selahattin Demirtaş (Eski HDP eş başkanı) ve Selçuk Mızraklı (Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanı): Türkiye halklarının, ezilenlerin umudu HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girerek parlamentoda çok daha güçlü bir temsiliyete, toplumun sorunlarının köklü şekilde çözümüne aday olduğunu bir kez daha ilan ediyor. Demokrasinin kurumsallaşması, toplumdan dışlanmak istenenlerin, emekçilerin ülke yönetimine katılarak kendi sorunlarını çözebilmesi ancak Yeşil Sol'un Meclis'te güçlü olmasıyla sağlanacaktır. Bugün ortaya konulan gerçekçi çözüm bildirgesi de ülkenin biricik umudunun Yeşil Sol olduğunu gösteriyor. Tüm halklarımız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi kutluyoruz. Gençleri, kadınları, işçileri, işsizleri, emekçileri, çiftçileri, esnafları, emeklileri, Kürtleri, Türkleri, Arapları, Ermenileri, Çerkesleri, Boşnakları, Sünnileri, Alevileriyle tüm Türkiye'yi Yeşil Sol'da buluşmaya, aynı ağacın güzelliğinde rengarenk şekilde buluşmaya, aynı ağacın meyvelerinden yemeye davet ediyoruz. Özgürlükte buluşmak dileğiyle hepinize selam, sevgilerimizi gönderiyor, başarılar diliyoruz. An serkeftin an serkeftin!

Sebahat Tuncel (Eski DBP eş genel başkanı): Sevgili Eş Genel Başkanlarımız, Emek ve Özgürlük İttifakının değerli temsilcileri, çok değerli halkımız, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde en ön saflarda yer alan kadınlar, her şeyimiz olan gençler ve tüm diğer yoldaşlarım; sizleri kadın yoldaşlığının coşkusu ve güzelliği ile selamlıyoruz. Yakın zamanda hayatlarımızda onanmaz derecede yaralar açan bir deprem felaketi yaşadık. Acımız ve öfkemiz çok diri. Halklarımızı enkazlar altında kaderine terk eden bu zihniyetten hesap sorma vakti gelmiştir. Erkek egemen kapitalist düzene, tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi, bağnaz ve faşist politikalara karşı demokratik, eşitlikçi, kadın özgürlükçü yaşamı kurmak için bir araya geldik. Hep birlikte yeni yaşamı kurmak için yola çıktık. Bu yol halklarımıza güzel bir gelecek sunma mücadelesinden almaktadır tüm meşrutiyetini. 14 Mayıs bunun için bir başlangıç olacaktır. Bu yolculukta tüm yoldaşlara başarılar diliyoruz. Jin, jiyan, azadî!

'Mazlumların gerçek sesi olarak haykırıyoruz'

İdris Baluken (Eski HDP milletvekili): Ülkemizi ve halkalarımızı nefessiz bırakacak seviyeye ulaşan her türden adaletsiz, hukuksuz ve otoriter uygulamalara karşı bir dip dalga şeklinde beliren ve seçim süreci ile birlikte ciddi bir görünürlüğe erişen değişim ve yenilik umudunun gerçek adresi olarak tarihi bir toplantı yapmaktasınız. Seçim sonuçlarını belirleyecek, halklarımızın demokratik ve aydınlık geleceğini şekillendirecek esas öznelerden birinin de partimiz olduğuna en küçük bir kuşku yoktur. Kürt halkı başta olmak üzere hak ve özgürlük mücadelesi yürüten bütün halkların, inançların ve kimliklerin, eril zihniyete karşı mücadele yürüten kadınların, sermayenin sömürüsü karşısında hayatı sahiplenen ve üreten emekçilerin, azami kar hırsı ile doğaya yönelen talan politikalarına karşı Yeşillerin ve tüm zalimlere karşı mazlumların gerçek sesi olarak haykırıyoruz: Umudumuz diri, başımız diktir. Son sözü tarihte hep olduğu gibi zulüm üstüne yükselenler değil, zulme karşı direnenler söyleyecek. Sözümüz olsun; muhakkak kazanacağız!

'Emek ve Özgürlük İttifakı ana muhalefet gücüdür'

Gültan Kışanak (Eski BDP eş başkanı): Merhaba, onurlu, fedakar, emekçi halkımız! Merhaba, gençler, merhaba kadınlar! Faşist iktidarın hepimize yaşattığı büyük acıların, haksızlığın, adaletsizliğin, ölümün ve zulmün hesabını sandıkta soracağız. Emek ve Özgürlük İttifakı ana muhalefet gücüdür. Tekçi otoriter iktidar anlayışının karşısına çoğulcu, demokratik ve özgürlükçü bir alternatif çıkarma potansiyeli olan tek güç Emek ve Özgürlük İttifakı’dır. Halkın iradesini hiçbir güç tutsak alamaz. Bugüne kadar dört duvar, demir kapılar, tel örgüler bizim için hiçbir anlam ifade etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Halkımız ve dostlarımız Yeşil Sol Partisi etrafında kenetlenecektir. Özgürlük halaylarını hep birlikte çekeceğimize olan inancımızla sizleri selamlıyoruz. Başarılar diliyoruz.

Günay Kubilay: HDP'nin böyle bir kritik eşikte, ittifak ilişkisi içerisinde olduğu mücadele ortaklarıyla birlikte üzerine düşen büyük sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğine ve Türkiye'nin demokratik bir değişim ve dönüşüm sürecinin önünü açacak ilkeli, tutarlı ve dinamik seçim politikasıyla seçim sürecinde yerini alacağına kuşku duyulmamalıdır. İşimiz zor, yolumuz yokuş ama imkansız değil. Hepimize kolay gelsin... Serkeftin hevalno!

Alp Altınörs (Eski HDP MYK üyesi): Özgürlüğün kapılarını aralayan gönüllülere selam olsun!

Kobani davasında tutuklu kadınlar: 14 Mayıs’ta özgürlüğün kapılarını aralayacağız

Meryem Adıbelli (HDP eski MYK üyesi): Biz kadınlar özgürlük, demokrasi, barış için; emeğimizin hakkı, eşit yaşam için yolardayız, meydanlardayız. 14 Mayıs’ta yine güneşli yollardan cevap vereceğiz. Yolumuz özgürlük yolu, geleceğimiz güneşli günlerdedir. Kadınsız dünya, güneşsiz evren gibidir. Biz kadınlar yoldayız, yürüyoruz. (Kısa Dalga)

Politika