Demirtaş'tan Adana'da deprem uyarısı yapanlara tepki: Hangi veri, araştırma, bulguya göre?

Demirtaş'tan Adana'da deprem uyarısı yapanlara tepki: Hangi veri, araştırma, bulguya göre?
Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş: 5 aydır Adana'da deprem bekliyorum diye halkı dışarda yatıranlara lütfen sorun: "Hangi veri, araştırma, bulguya göre? Hangi faylar üzerinde? Ne zaman?"

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra devam eden artçı depremler ve uzmanların yeni deprem beklentileri nedeniyle tedirginlik sürüyor. Deprem beklentisinin yüksek olduğu illerden biri olan Adana ile ilgili de farklı görüşler tartışılıyor.

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Adana'daki deprem beklentisine ilişkin olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

6 Şubat ile 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında şiddeti 1'den büyük 6.6'dan küçük 40 bin 250 deprem olduğuna dikkat çeken Demirtaş şöyle devam etti:

"Bu depremlerden kırılma mekanizması açısından önemli olan 3'den büyük 6.6'dan küçük 3bin 866 hatta çok daha önemlisi olan 4'den büyük 6.6'dan küçük 654 deprem oldu.

Kırmızı elipsler ile gösteren Adana ve çevresindeki faylar üzerinde, deprem etkinliği artışı ile ilgili bir durum gösterebilir misiniz? -Göksun civarında olanlar Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda olan artçı depremler.

ramazan-demirtas-1.jpeg

-Yumurtalık ve Karataş fayları civarında olan birkaç deprem ise tetiklenmiş bağımsız küçük depremler. Dolayısıyla 5 aydır Adana'da deprem bekliyorum diye halkı dışarda yatıranlara lütfen sorun: "Hangi veri/araştırma/bulguya göre? -Hangi fay/lar üzerinde? -Ne zaman ? Buyurun!!" (Kısa Dalga)

Gündem