Demirtaş'ın basın danışmanı Karavil'den 'Öcalan' haberleri ile ilgili düzeltme: Sözleri bağlamından koparıldı

Demirtaş'ın basın danışmanı Karavil'den 'Öcalan' haberleri ile ilgili düzeltme: Sözleri bağlamından koparıldı
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Basın Danışmanı Zınar Karavil, "Demirtaş, 'Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını' belirtti" açıklaması yaptı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Basın Danışmanı Zınar Karavil, bugünkü Kobani davasında Demirtaş'ın sözlerinin 'aceleyle haberleştirilirken bağlamından koparıldığını' söyledi.

Karavil, "Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklaması da yaptı.

Demirtaş'ın savunmasında, "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir" sözleri haberleştirilmişti.

"PKK'NİN SİLAH BIRAKMASI İÇİN ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜLMELİ DEMİŞTİ"

HDP'nin Kobani davası duruşmasındaki gelişmeleri paylaştığı Twitter hesabında, Demirtaş'ın açıklamaları haberleştirilirken acele edildiğini belirten Zınar Karavil, sosyal medya hesabından şu düzeltmeyi paylaştı:

"1- Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

2- Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.

3- Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Politika