Demirtaş'tan Erdoğan'a: 'Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu'

Demirtaş'tan Erdoğan'a:  'Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu'
Demirtaş, konuşmalarında kendisini hedef alan Erdoğan’a “Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler” yanıtını verdi.

Başak Demirtaş, eşi ve HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajını Hakkari’de düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde okudu. Demirtaş mesajında kendisini neredeyse her konuşmasında hedef gösteren AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Biriler, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler. Şimdi ormanın kralı, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek olan sizlersiniz artık" yanıtını verdi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Demirtaş’ın mesajı şöyle:

“(Erdoğan) Şimdi kaybetmenin paniği ve korkusuyla, meydan meydan gezip, ‘Selo, Selo’ diye kuyruğuna basılmış kedi gibi miyavlayıp duruyor. Biriler, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler. Şimdi ormanın kralı, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek olan sizlersiniz artık. Bizi öz vatanımızda köleliğe mahkum etmek isteyenlere Colemerg (Hakkari) halkından tüm siyasi tarihimizin rekor oyunu bekliyorum, rica ediyorum. Önce bu zulüm düzenini durduracağız, sonra da hep beraber yaralarımızı saracağız.

Yapacağımız ilk iş, demokrasiyi büyüterek barışa katkı sağlamak, Kürt sorununu Meclis çatısı altında çözüme kavuşturmak için çalışmak olacaktır. Bunun için de Yeşil Sol Partinin en güçlü şekilde Meclis’te olması hayati derecede önemlidir. Elbette Kürt sorununun bütün muhataplarıyla diyalog ve işbirliği içinde başaracağız bunu.” (Kısa Dalga)

Politika