Demirtaş'tan mahkeme heyetine: Hadi verin cezayı bakalım HDP, Kürt seçmeni ne yapacak?

Demirtaş'tan mahkeme heyetine: Hadi verin cezayı bakalım HDP, Kürt seçmeni ne yapacak?
Kobani Davası’nda mahkeme heyetine seslenen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bizler hakikati, gerçeği anlatmaya, kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık. Seçime de hazırız. Hadi verin cezayı bakalım HDP, Kürt seçmeni ne yapacak? Hodri meydan” dedi.

IŞİD’in, Kobani’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek HDP yöneticilerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası’na devam edildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, duruşmada söz alan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

"Mahkemenizin neden bu dosyada acele ettiğinizi açığa çıkaran bir şekilde iktidardan açıklamalar geldi. Birincisi Numan Kurtulmuş’un açıklamasıdır ve dedi ki 'Aslında 6’lı masa 6+1’dir’ Yani HDP’yi kastetti. Ve dedi ki 'HDP olmadan seçimi kazanamazlar.’ İkincisi de dün Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 'Artık kaybedecek çok şeyimiz var o yüzden kaybetmemeliyiz’ açıklamaydı. Şunu demek istiyor 'Benim kazanmam için çalışmazsanız hep birlikte çok şey kaybederiz.’ Şunu demeye çalışıyor, 'Ben kaybedince siz kaybetmiş oluyorsunuz. Her şeyi birlikte yaptık.’ Dolayısıyla yandaş medya şaklabanlarının da bana dolaylı olarak tehdit mesajları verenlerin de, boykot mesajında bulunmaya çalışanlara da cevabımız şudur; elinizden geleni ardınıza koymayın.

Bizler hakikati, gerçeği anlatmaya, kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık. Minicik suçumuz olsaydı vicdan azabı çekerdik. Ama dimdik ayaktayız. Çünkü suçsuzuz. İddiaların tamamı yalan. Biz seçime hazırız. Cezaya da hazırız. Hadi verin cezayı bakalım HDP, Kürt seçmeni ne yapacak? Hodri meydan. Tahliye talep etmiyorum.”

Politika