Demirtaş'tan Öcalan'la görüşme talebiyle ilgili açıklama: Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla bu başvuruları yapıyoruz

Demirtaş'tan Öcalan'la görüşme talebiyle ilgili açıklama: Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla bu başvuruları yapıyoruz
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı adasındaki cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan'la görüşme talebiyle ilgili açıklama yaptı.

HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'la SEGBİS yoluyla görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu.

Demirtaş, Öcalan'la görüşme talebine ilişkin açıklama yaptı.

Demirtaş'ın konuyla ilgili Halk TV'de Sözüm Var programına gönderdiği mesaj şöyle:

"Bugün 13.30’da Adalet Bakanlığına, Öcalan ile görüşme yapma isteğimi içeren bir dilekçe verdim. Herhangi bir spekülasyona yer vermemek açısından size şunları söylemek isterim:

Benim veya HDP yönetiminin İmralı’da hiçbir teması, iletişimi veya görüşmesi olmadı. Yeni bir çözüm süreci başlayacağına dair en küçük bir emare veya bilgi de yok. Ancak biz, giderek tırmanan gerilim ve her gün can yakan, can alan çatışmalar karşısında yerimizde oturmak, sadece acıyı ve taziye dileklerimizi paylaşmak istemiyoruz. Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla, siyasetçiler olarak inisiyatif almak için bu başvuruları yapıyoruz.

Esad’dan Mursi’ye, Suudilerden Birleşik Arap Emirliklerine, İsrail’e kadar herkesle görüşmek, barışmak mübah ve meşru görülürken sıra Kürtlere gelince terör parantezine alınıp sadece silah ve operasyon seçeneğinin dayatılmasını Türkiye için son derece sakıncalı bir politika olarak değerlendiriyoruz.

Örneğin Akşener, Perinçek Türkiye’nin güvenliği ve barışı için “Hükümet bizi görevlendirsin, Esad ile görüşmeye gideriz” demişlerdi. Biz de aynı gerekçelerle İmralı’da Öcalan ile görüşmek istiyoruz. Durum bundan ibarettir. Son derece iyi niyetli, kamuoyunda da geniş destek bulacağına inanıyor, umuyor, diliyorum.

Özgür günlerde görüşebilmek üzere, selamlarımla…"

Politika