DEM’li adayın mazbatasının iptalini isteyen CHP’li ilçe başkan yardımcısı kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

DEM’li adayın mazbatasının iptalini isteyen CHP’li ilçe başkan yardımcısı kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi
Van’ın Saray ilçesinde seçimi kazanan DEM Partili adayın mazbatasının iptal edilmesi için başvuran CHP İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan partiden istifa etti. Ancak istifa yeterli gelmedi, Arslan "kesin ihraç talebi" ile partisinin İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Van'ın Saray ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) belediye başkanı seçilen Davut Acar'ın "mazbatasının iptal edilmesi" için başvuru yapan CHP İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, "kesin ihraç talebi" ile partisinin İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP Van İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Saray ilçemizde il başkanlığımızın bilgisi dışında İlçe Seçim Kurulu'na bir müracaat gerçekleştiğini üzüntü ile öğrendik" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Başkanvekili Yasin Arslan, İlçe Seçim Kurulu'na verdiği dilekçenin ardından bir de istifa dilekçesi vermiştir. Bunun üzerine harekete geçen il başkanlığımız ilgili müracaatı yapan ilçe başkanvekilinin sadece istifasını yeterli bulmamış kendisini kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevk etmiştir. Halkın iradesinin dışında bir irade olamayacağını, bu vesileyle tekrar tüm siyasi partileri halkın iradesine saygılı olmaya davet ettiğimizi kamuoyuna saygılarımızla arz ve beyan ederiz."

"Partimizi zor duruma sokmak için yapmıştır"

CHP Van İl Başkanlığı, Arslan’ın partiden ihracını görüşmek için yönetim kurulunu acil olarak topladı. Toplantının ardından Gazete Duvar’a Kadir Cesur'a konuşan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Başvuru partimizin bilgisi dışında gerçekleşmiştir. Bu kişi partimizi zor duruma sokmak için böyle bir eylem ve işlem içerisine girmiştir” dedi.’

"Terörle ilişkin davalarda yargılanıp, yargılanmadığını" sordu

Arslan İlçe Seçim Kuruluna 2 Nisan'da yaptığı başvuruda şu ifadelere yer vermişti:

"31 Mart Yerel seçimlerinde Van ili Saray İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi olarak katılmış bulunmaktayız. Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti DEM Partisi adayı Davut Acar'ın seçilmesinin önünde engel teşkil edebilecek terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı; yargılanmış ise memnu haklarından mahrum bırakıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarını taşıyıp taşımadığı hususunda araştırmaların yapılarak, bu durum söz konusuysa Mazbatasının iptalini bilgilerinize arz ederim ''. (Kısa Dalga)

Gündem