Demokrat Parti'den yerel seçim atağı: İstanbul’da ilk adayını açıkladı

Demokrat Parti'den yerel seçim atağı: İstanbul’da ilk adayını açıkladı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimler için İstanbul’da ilk adaylarını açıkladı. Buna göre Demokrat Parti'nin Çatalca Belediye Başkanı adayı Turgut Otçu oldu.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Demokrat Parti İstanbul’da ilk adayının Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı bir programla açıklandığı ifade edildi.

Çatalca ilçesinde yapılan programa Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra İstanbul İl Başkanı Av. Ali Serdar Eriş, Çatalca İlçe Başkanı Dinçer Topçu ile parti üyeleri katıldı.

İttifak kapısı kapanmadı

Uysal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Yerel seçimlere ilişkin mesajlar da veren Uysal, ittifak kapısını kapatmadı. Seçime kendi adaylarıyla gitmeye hazırlandıklarını belirten Uysal, “Önceliğimiz kendi adayımızla girmek” dedi.

'Turgut Otçu ağabeyimizi bugün burada ilan ediyoruz'

Uysal “Her seçimin kendine has şartları var. Bizim Demokrat Parti olarak birinci önceliğimiz kendi ismimiz, kendi amblemimiz ve kendi adaylarımızla beraber milletimize alternatif oluşturmaktır. Birinci hedefimiz iktidarın kaybetmesidir. Bunu sistematik olarak değerlendirecek olursak yerel seçimlerde işbirliği zemini mutlaka olacaktır. Ancak Çatalca Demokrat misyonun son derece mesai harcadığı uzun yıllar hizmet ettiği bir bölgenin lokomotifidir. Bu vesile ile belediye başkan adaylığı için Turgut Otçu ağabeyimizi bugün burada ilan ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. (Kısa Dalga)

Politika