Demokrat Partili Aksoy'dan, Mehmet Şimşek'e ekonomi sorusu: Göçle mücadele etmeden ekonomiyi nasıl düzelteceksiniz?

Demokrat Partili Aksoy'dan, Mehmet Şimşek'e ekonomi sorusu: Göçle mücadele etmeden ekonomiyi nasıl düzelteceksiniz?
Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Mehmet Şimşek’e yönelttiği soruyla, ülkedeki göç sorununun ekonomiye olan etkisini hatırlattı. Şimşek hakkında, “karşımıza ekonomik ‘süperman’ gibi çıkarıldı” ifadesini kullanan Aksoy, “Göçle mücadele etmeden ekonomiyi nasıl düzeltecek?” sorusunu sordu.

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Şimşek’e bir dizi soru yöneltti. Ülkedeki göçmen sorununa dikkat çeken Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, şu soruları sordu:

“Sayın Mehmet Şimşek'e şunu sormak istiyorum: Göçle mücadele etmeden ekonomiyi nasıl düzeltecek? Göç, şu an elimizde kara bir delik, dipsiz bir kuyu. Sürekli gider. Öte yandan çok büyük bir kayıt dışı ekonomi... Peki bununla mücadele etmeden nasıl ekonomi düzelecek? Önce bununla yüzleşmesi lazım. Ardından mücadele etmesi lazım

'Yabancılarla ilgili bir girişim var mı?'

Biz kemer sıkarken, bizim vergilerimizin üstüne, giderlerimizin üstüne sürekli vergi binerken, bizim paramız sürekli devalüe olurken, dolar 1 gün içinde 2 lira artarken, yabancılar için bir girişim var mı? Bizim bugün bütün hastanelerde kullandığımız malzemeler dolar bazında, bu giderlerimizi nasıl kontrol altına alacak? Sayın Mehmet Şimşek'in önünde en büyük soru şudur; Göç ile mücadele etmedikten sonra ekonomiyi nasıl düzeltecek? Güvenlik giderlerimizi nasıl karşılayacağız?” (ANKA)

Politika