Dendias: "Farklı görüşlerimiz olan konuları halının altına süpürmemiz mümkün değil”

Dendias: "Farklı görüşlerimiz olan konuları halının altına süpürmemiz mümkün değil”
Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 15 Nisan'da Ankara'daki ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaşadığı gerginliğe dair "Farklı görüşlerimiz olan konuları halının altına süpürmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 15 Nisan'da Ankara'daki ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaşadığı gerginliğin ardından Kathimerini Gazetesine verdiği röportajda “Farklı görüşlerimiz olan konuları halının altına süpürmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Ankara ziyaretinin amacının ikili ilişkileri iyileştirmek olduğunu söyleyen Dendias, ''Ege'deki sorunların çözümünün de zor olduğunu, ancak imkansız olmadığını'' dile getirdi. 

Dendias, Çavuşoğlu'nu Atina'ya davet ettiğini hatırlatarak bu ziyaretin Miçotakis-Erdoğan buluşması için öncü olabileceğini kaydetti. Dendias, Ankara'daki temaslara ilişkin olarak ise ''görüş ayrılıklarına rağmen görüşmenin iyi bir atmosferde geçtiğini'' belirtti.

Dendias, ABD ile Yunanistan arasındaki karşılıklı savunma iş birliğinin güncellenmesine yönelik anlaşma için imzaların pandemi koşullarının elvermesi halinde ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın yaz sonuna kadar yapacağı bir Atina ziyareti sırasında atılabileceğini ifade etti.(AJANSBİZİM)

Dünya