Amy Winehouse'u anlatan filmin fragmanı yayınlandı

Amy Winehouse'u anlatan filmin fragmanı yayınlandı
Dünyaca ünlü şarkıcı Amy Winehouse'un hayatını anlatan ve en bilinen şarkısından adını alan 'Back to Black' filminin ilk fragman yayınlandı.

27 yaşında hayatını kaybeden Amy Winehouse'un hayatını anlatan filmden beklenen fragman geldi.

Fragmanı izlemek için tıklayın.

Sanatçının efsane şarkısı 'Back to Black'ten adını alan film 6 Grammy ödülü kazanan İngiliz şarkıcının hayatının bir bölümüne odaklanıyor.

Film, Winehouse’un kendi adını taşıyan albümü, bu albümü yapma yolculuğu, Rehab ve You Know I’m No Good gibi hitlerle şöhrete ulaştığı dönemdeki hayatı etrafında şekilleniyor.

Filmin yönetmen koltuğuna Sam Taylor-Johnson otururken, ödüllü şarkıcıyı Barbie, Industry, COBRA ve Rogue Agent yapımlarında rol alan Marisa Abela canlandırıyor.

marisa-abela.png

Winehouse’un hayatındaki en önemli figürlerden olan ve şarkıda da adı geçen Blake Fielder-Civil’e ise Jack O’Connel hayat veriyor.

jack-oconnel.png

Film Türkiye'deki izleyicisiyle 12 Nisan 2024 tarihinde buluşacak.

Amy Winehouse kimdir?

amy-winehouse.png

Aslen Yahudi olan İngiliz şarkıcı ya da şarkı sözü yazarı Amy Winehouse 14 Eylül 1983 yılında doğmuştur. Tam ismi Amy Jade Winehouse’dır. 2003 yılında çıkardığı ilk albümü ile başarıya ulaşmış ve eleştirmenler tarafından beğenilmiştir. Bunun yanı sıra Merkür ödülüne aday gösterilmiştir. 2006 yılında ise çıkardığı Back To Black şarkısı ile En İyi Sanatçı, Yılın Kaydı ve Yılın Şarkısı gibi 6 farklı dalda Grammy Ödülü’ne aday gösterildi ve beş ödülü kazandı. Bir gecede en çok ödül alan kadın şarkıcı rekorunu da kırmış oldu.

27 yıllık yaşantısına başarılar ödüller ve albümler ekleyen Amy Winehouse, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadele etti.

23 Temmuz 2011 tarihinde Londra’daki evinde ölü bulunan Amy Winehouse, uzun bir zamanın ardından alkol zehirlenmesinden öldüğü anlaşılmıştır. 26 Temmuz 2011 tarihinde ailesi ve arkadaşları cenaze törenine katılmıştı. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat