Deniz Özarslan'ın katlettiği Ezgi'nin annesi: Benim çocuğumu devlet korumadı

Deniz Özarslan'ın katlettiği Ezgi'nin annesi: Benim çocuğumu devlet korumadı
İzmir'de boşanmak istediği Deniz Özarslan tarafından vurulan Ezgi Özarsran'ın annesi, "Benim çocuğumu devlet korumadı" diye tepki gösterdi.

Ezgi Özarslan, İzmir'in Konak ilçesinde 28 Temmuz Perşembe günü, boşanmak istediği Deniz Özarslan tarafından silahla vuruldu. Yaralı olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ezgi Özarslan’ın beyin ölümü 31 Temmuz’da gerçekleşti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Ezgi Özarslan için hastane önünde toplandı. Acılı anne, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'GELİYOR, BAĞIRIYOR, KÜFREDİYOR, DARP EDİYOR, GİDİYOR'

"Kapıma geldiler. Uzaklaştırması var dedim. Eşgalini, adresini verdim. 'Oğlum evladım benim kapımda işin ne?' dedim. Geliyor, bağırıyor, küfrediyor, darp ediyor, gidiyor. Çıkarsam beni de kızımı da öldürür. 'Sen neden benim kapıma geliyorsun' dedim. Görevli ne diyor biliyor musunuz? 'Benim görevim bu. Buraya gelebilirim. O senin kapından içeri girerse o zaman müdahale edebilirim' diyor. Sen onu burada tut ki ben gelip yakalayayım. Sen beni 112'ye bağlıyorsun. 112 'Hasta mısın?' diyor. 'Polis istiyorum' diyorum. Polise bağlanıncaya kadar bana müzik dinlettiriyor. Bu kurşun 24 saniyede beynine girdi kızımın. Adam 24 saniyede kaçtı. Sen bana neyin müziğini dinlettiriyorsun.

anne.jpg

'SEN NASIL DEVLETSİN, SEN BU KADAR MI BASİRETSİZ BİR EMNİYETSİN'

Bunu tutuklayın. Savcılıkta suç duyurum var. Karakolda suç duyurum var. Çankaya'daki aile içi şiddette suç duyurum var. Uzaklaştırma var. Kapıma geliyor. Arıyorum. İkisini dikiyorlar. Ekip geliyor, gidiyor. Bu adam geziyor bir alt sokağımda. Herkes kendi havasında. Bir sandalye, iktidar peşinde. Kadınlar tek tek gidiyor. Anaların canları yanıyor. Ocakları sönüyor. Bir kalleşin kurşunu. Sen nasıl devletsin, nasıl yakalayamıyorsun? Sen bu kadar mı basiretsiz bir emniyetsin."

Saldırı sonrasında kaçan Deniz Özarslan halen aranıyor. (ANKA)

Kadın