HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz anıldı: Katile yardım edenler de ceza almalı

HDP binasında öldürülen Deniz Poyraz anıldı: Katile yardım edenler de ceza almalı
HDP İzmir İl Başkanlığı binasında öldürülen Deniz Poyraz mezarı başında anıldı. Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, “Kızım katledildi. Katile yardım edenlerin de ceza almasını istiyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 17 Haziran 2021 tarihinde il binasına yönelik gerçekleşen silahlı saldırıda Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz'ı, ölümünün 2'nci yılında Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında andı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, anmaya Deniz Poyraz'ın ailesi, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Milletvekili Sevda Karaca, HDP İzmir il ve ilçe örgütleri, Poyraz’ın avukatı, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“Katile yardım edenlerin de ceza almasını istiyorum”

deniz2.png

Anmada konuşan Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, Deniz'in sadece kendi kızı olmadığını, herkesin kızı olduğunu söyledi. Poyraz, “Kızım katledildi. Katile yardım edenlerin de ceza almasını istiyorum. Devlet demesin ‘Bir insandı öldü, unutulur.’ Şehitler hiçbir zaman unutulmaz, her zaman aramızda yaşıyorlar. Herkes Deniz’dir. Buradaki herkesi Deniz olarak görüyorum. Deniz de herkesin Deniz’idir. Jin, jiyan, azadî" diye konuştu.

“Siyasi bir parti hedef alındı”

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Deniz Poyraz katliamının sıradan adli bir cinayet olmadığını söyledi. Gürkan, “Siyasi bir partinin siyasi faaliyetleri hedef alındı. Bu katliam iktidarın kutuplaştırma, nefret söyleminin sonucudur. Suçlu sadece tetiği çeken katil değildir. O politikaları yürütenler de sorumludur. Biz bürokrasiden, siyasete bu cinayetin sorumlularının açığa çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Denize sözümüz olsun özgür bir ülkeyi yaratana kadar, demokratik bir Türkiye’yi kazanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Anadilimizde eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz”

SYKP Eş Genel Başkanı Uğur da “Bu cinayet çok büyük bir cinayet. Deniz Poyraz kadar temiz bir insanın katliamı ardından siyasiler neler söyledi hep birlikte gördük. Bu yobaz sistemin Kürt’ü nasıl gördüğünü, Kürt sorununu nasıl çözeceklerini gördük. Denizlerin öldürerek bitireceklerini sandılar ama biz buradayız. Biz anadilimizde eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Deniz’in düşü olan barışı getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

Barış anneleri adına söz alan Peyruze Kurt ise Deniz Poyraz davasında adalet yerini bulana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk, Deniz'i her alanda yaşatacaklarının sözünü vererek, “Deniz Poyraz şahsında 'jin, jiyan, azadî' sloganı altında mücadelesini ortaya koyan bütün arkadaşları selamlıyorum. Deniz’in süren mücadelesinde hiçbir halka kopmadı. Erkek devletin sistemine karşı birbirimizi bırakmadan mücadele ediyoruz. Buradayız vazgeçmeyeceğiz Deniz’e verdiğimiz sözleri tutacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Deniz Poyraz’ın mezarına çiçekler bırakıldı. (Kısa Dalga)

Gündem