Deniz Poyraz davasında savcı mütalaa açıkladı: Ağırlaştırılmış müebbet talebi

Deniz Poyraz davasında savcı mütalaa açıkladı: Ağırlaştırılmış müebbet talebi
İzmir'de HDP İl Başkanlığı binasında öldürülen Deniz Poyraz davasında, tutuklu sanık Onur Gencer için "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

HDP İzmir İl Örgütü binasına yönelik silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı ve katılan avukatlarının bulunmadığı duruşmada savcı mütalaa açıkladı.

Gencer'in "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davanın 6'ıncı duruşması Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi duruşma salonunda görüldü. Duruşma öncesi mahkeme heyetinin yetki belgeli avukatları duruşmaya almayacağı yönündeki ara kararına tepki gösteren dava avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Bu talebin reddedilmesi üzerine dava avukatları salonu terk etti. Dava avukatlarının bulunmadığı duruşmada sanık Onur Gencer ve avukatı hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAA AÇIKLADI

Duruşmada mütalaa açıklayan savcı Onur Gencer'in "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "İş yeri dokunulmazlığını ihlal etme", "Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Gencer'in avukatı, mütalaaya ilişkin savunma yapmak için süre istedi.

27 ARALIK'A ERTELENDİ

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Deniz Poyraz ailesinin avukatlarının delillerin kendilerine verilmesi yönündeki taleplerini reddederek, duruşmayı 27 Aralık tarihine erteledi.

Gündem