Deprem Bilimci Bektaş'tan Bursa uyarısı: Tehlike artıyor

Deprem Bilimci Bektaş'tan Bursa uyarısı: Tehlike artıyor
Bursa'da merkez üssü Gemlik olan iki depremin ardından deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için uyarıda bulundu. Bektaş, Bursa'da 7'nin üzerinde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Bursa'da iki gün arayla merkez üssü Gemlik olan 4,1 ve 3,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler çevre illerden de hissedildi. Aynı yerde geçtiğimiz aylarda da benzer büyüklüklerde depremler meydana gelmişti.

Deprem sonrası sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa'nın deprem geçmişine bakıldığında 7'den büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulundu.

Bektaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İSTANBUL- BURSA DEPREM ÇİFTİ Modeline göre sırada BURSA var !

İstanbul ve Bursa Kuzey Anadolu Fayının Kuzey ve Güney kollarında karşılıklı olarak M7 den büyük (1509-1556) ve (1855-1894) deprem çiftlerini üretmiştir, Ambraseys,2000).

Paralel fay kolları üzerindeki bu tür Deprem Çiftleri, ancak paralel fayların derinden zamana bağlı olarak ( yaklaşık 40 yıl) karşılıklı viskoelastik stres transferiyle açıklanabilir. Deprem Çifti Modeline göre Kuzey Koldaki 1999 7,6 - 7,2 İzmit-Düzce depremlerinden sonra Güney Koldaki BURSA'nın deprem tehlikesi artmakta." (Kısa Dalga)

Gündem