Deprem bölgesinde aileler kayıp çocuklarını arıyor: DNA verdik, bekliyoruz

Deprem bölgesinde aileler  kayıp çocuklarını arıyor: DNA verdik, bekliyoruz
Deprem bölgesinden kayıp çocuk ihbarları geliyor, aileler DNA sonuçlarını bekliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından kayıp çocuklara ilişkin ihbarlar gelmeye devam ediyor. 12 yaşındaki Hibe Kireyim, Hatay İskenderun’daki Üçer Apartmanı’nda kaybolduğu öne sürüldü. Cumhuriyet'e konuşan Adil Kireyim, “Karakoldan gelip ifade aldılar. Bu enkaz altından çıkarıldıkları takdirde ambulansla mı, özel araçla götürüldü kimse bilemiyor ama enkaz altından çıktığını görenler oldu. Biz mezarlığa da gittik. Orada da yoktu. DNA testi yapıldı sonuçları bekliyoruz” dedi.

14 yaşındaki Fatma İrem Koca Kahramanmaraş’ta kayboldu. Koca’nın dayısı Mert Ege Ceren "Enkaz kalkana kadar oradaydık. Enkaz kalktı, temele kadar inildi, toprağa kadar gelindi. Sonra molozları da araştırdık Kan örneğinden sonuç beklememiz istendi. DNA verdik bekliyoruz” dedi.

Hidayet Ela Göksu ise Kahramanmaraş’taki Üçgözler Apartmanı’nda kayboldu. Göksu’nun halası Emine Yurdakul, “Enkazda kalmıştı. En son enkazın kaldırıldığını ancak çıkmadığını söylediler. Diğer akrabalarımız o enkazdan çıktı ancak yeğenim çıkmadı kayıp. DNA sonucu bekliyoruz. Kimsesizler mezarlığına mı defnettiler, hastanede mi hiç bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “6 Şubat depremlerinden hemen sonra koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında kıyas kabul etmez bir artış oldu. Koruyucu aile için müracaat en son 350 binlerdeydi, 65 bin civarında da evlat edinme başvurusu var” dedi.

Gündem