Deprem bölgesinde Kadın Yaşam Merkezleri açılıyor

Deprem bölgesinde Kadın Yaşam Merkezleri açılıyor
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde kadın örgütleri ile belediyelerin işbirliğinde “Kadın Yaşam Merkezleri” kuruluyor. İlk merkez, yarın Adana’nın Yüreğir ilçesinde açılacak.

Kadın Koalisyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kadın Yaşam Merkezlerine dair bilgilendirmede bulundu.

“Deprem bölgesinde, Kadın Koalisyonu'nun belirlediği içerik ve programa dayalı "Kadın Yaşam Merkezleri" belediyeler ile işbirliği içinde peş peşe açılıyor” diyen Kadın Koalisyonu, yarın (4 Aralık) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yapacağı “Adana Kadın Yaşam Merkezi”nin açılışına Adanalıları davet etti.

Kadın Koalisyonu, Kadın Yaşam Merkezlerine dair ise şu bilgiyi verdi:

“Kadın Yaşam Merkezleri, depremden doğrudan etkilenen illerde tercihen belediyelere ait binalar içerisinden tespit edilenlerde ya da uygun görülen arsaların üzerine prefabrik olarak yapılabilecek; sağlam, ulaşılabilir, güvenli, mümkünse sunulan diğer hizmetlere yakın, iklimlendirmesi olan/olması için teknik alt yapısı olan, Kadın Koalisyonu tarafından belirlenen içerik ve uygulama programı ile ilgili ilde bulunan ve Koalisyonun bileşeni olan kadın örgütleri tarafından çalışmalarını yürütecek olan merkezlerdir.

Yaşam merkezleri aracılığı ile yürütülecek faaliyetlerle başta yalnız (tek) ebeveyn kadınların, çocukların ve tüm eşit olmayan koşullarda yaşayan grupların, güvenli bir biçimde bir araya gelip hakları konusunda bilgi edinebileceği, farkındalıklarının artırılacağı, ihtiyaca göre ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmelerinin yapılabileceği, çamaşırhane, banyo, mutfak gibi günlük ihtiyaçlara cevap veren alanları ile, psiko-sosyal desteğin ve grup çalışmalarının yürütülebileceği, oyun odalarını içeren, birlikte sohbet edip zaman geçirebilecekleri sosyalleşme mekanlarının hayata geçirilmesi hedeflenmiştir.

Kadın Yaşam Merkezleri sadece deprem sonrası yaşanan yıkımın yarattığı sorunların giderilmesi için değil kalıcı olacak, başta kadınların ve kız çocuklarının kararlara katılımlarıyla kendi güçlenme alanlarını yaratabilecekleri yeni bir model olarak tasarlanmıştır. Bu model, hizmet alan ve veren ilişkisinin ötesine geçerek kadınlar tarafından doğrudan yürütülecek uzun vadede depremden etkilenen tüm bölgenin yeniden yapılaşması ve hayatın kurulması sürecine hitap ettiği kesimlerin katılım mekanizmalarını yaratarak hizmet etmektedir.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar da sosyal medya hesabından Kadın Yaşam Merkezi’nin açılış duyurusunu paylaştı:

“Yaşasın Kadınlar

Kadın Koalisyonu ve KÖVED iş birliğiyle Adana Kadın Yaşam Merkezi'mizi açıyoruz. Açılışımıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.

4 Aralık Pazartesi

15.30

19 Mayıs Mahallesi 1062 Sokak / Yüreğir” (Kısa Dalga)

Kadın