Deprem bölgesindeki iki ilçede yığma evler ay sonuna hazır

Deprem bölgesindeki iki ilçede yığma evler ay sonuna hazır
Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Gaziantep'in iki ilçesinde yığma ev inşaatları devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü saat 04:17'de Pazarcık ilçesinde 7,7, aynı gün saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Can kaybının 41 bini aştığı depremde çok sayıda bina yıkılmıştı.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de binlerce bina yıkıldı. Ekipler, konteyner kent, yığma yapı ve kalıcı yaşam alanlarının oluşturulması için çalışıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut, iki ilçede yığma ev yapımına başladı. Depremzedeler, ay sonunda tuğlaların örüldüğü ve altyapının tamamlandığı yeni yaşam alanlarına taşınacak.

yigma-ev1.jpg

Emlak Konut Uygulama Müdürü Cüneyt Çiftçi, 25 metrekare olarak planlanan, 6 kişilik ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı yığma yapılara dair bilgi verdi.

Çiftçi, önce zemin etüt çalışması yapıldığını, ardından yığma binalara ilişkin statik raporların ortaya çıkarıldığını belirterek şöyle devam etti: "Bu binalar tamamen güncel afet yönetmeliğine uygun şekilde hazırlanıyor. Tuğla duvar imalatı bitti; sıva, seramik ve diğer çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz Nurdağı'nda ay sonunda 528 yeni barınma alanının depremzedelere anahtar teslimini yapmak. İslahiye'de de ay sonuna kadar 540 yeni yaşam alanının anahtar teslimini yapacağız."(DHA)

Gündem