Deprem enkazından yaralı çıkıp hastaneye girişi yapılan Aybüke 1 yıldır bulunamıyor

Deprem enkazından yaralı çıkıp hastaneye girişi yapılan Aybüke 1 yıldır bulunamıyor
6 Şubat depremlerinde Ebrar Sitesi enkazından yaralı çıkartılan ve hastaneye girişi yapılan Aybüke Körük'ten 1 yıldır haber alınamıyor.

Yedi aylık evli Aybüke Körük, geçen yıl 6 Şubat’taki depreme eşi Barış Körük ile birlikte Ebrar Sitesi’nde yakalandı. 1400 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi’nden yaralı kurtarıldıktan sonra İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan 26 yaşındaki Fikriye Aybüke Körük’ün girişi hastane kayıtlarına resmi olarak yapıldı.

Kimsesizler mezarlığında da bulunamadı

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre kızının hastanede yattığını öğrenen anne Fadime Gökçe, hastaneye başvurdu. Ancak hastane yönetimi, kızlarının giriş yaptığını ama yatan böyle bir hasta olmadığını söyledi. Kızını bulamayan anne savcılık aracılığıyla DNA örneği verdi. Kimsesizler mezarlığına defnedilen kişiler arasında eşleşme yapılması sağlandı. Ancak örneklerden kızının izine yine rastlanmadı.

12 aydır kızından iz bulmaya çalışıyor

12 aydır kızından iz bulmaya çalışan anne Fadime Gökçe, “İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün paylaştığı o resmi bulduk, kızımın İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaydı çıkmış. Biz iki defa İzmir’e gittik ancak kızımın orada olmadığını söylediler. Fakat o fotoğraftaki benim kızım, kaşından gözünden tanıdım ben. DNA testinde de hiç kızıma rastlanılmadı” ifadelerini kullandı.

"Benim evladım eğer öldüyse mezarı belli olsun"

Sürekli acı çektiğini ve kızından geriye kalan fotoğraflarla avunduğunu söyleyen anne Gökçe, “Biz yaşamıyoruz. Sabah oluyor, gece oluyor biz aynı karanlık içerisindeyiz. Ben Kahramanmaraş’ta üşümeyi de unuttum. Ben sadece yavrumu istiyorum. Yaşıyor mu belli değil, ölü mü belli değil, kimin elinde ne çekiyor belli değil. Öldüyse mezarını istiyorum, yanına gömülmek istiyorum. Eşinin mezarı belli, benim evladım da eğer öldüyse mezarı belli olsun” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem