Deprem felaketinin ortasında İBB’ye yeni müfettiş gönderildi

Deprem felaketinin ortasında İBB’ye yeni müfettiş gönderildi
Türkiye’nin deprem felaketi ile sarsıldığı bu günlerde İBB hakkında yeni bir inceleme başlatıldı. Başkanı deprem bölgesinde olan Büyükşehir Belediyesi’ne 2 müfettiş gönderildi.

Soruşturma kıskacındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB), deprem felaketinin ortasında yeni inceleme başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde İBB'de yürütülen soruşturma kapsamında Ticaret Bakanlığı'ndan belediyeye 2 müfettiş daha gönderildi.

Sözcü’den Özem Güvemli’nin haberine göre, müfettişlerin, soruşturmanın başında bulunan ve 2015 seçimlerinde AKP'den Mersin milletvekilliği için aday olan mülkiye başmüfettişi Arif Yıldırım'ın talebi doğrultusunda gönderildiği öğrenildi.

2 yeni müfettiş ile birlikte Yıldırım koordinatörlüğündeki müfettiş heyeti; 7 Şubat’ta 15 iştirak şirketinde denetime başladı.

Heyetin İBB şirketlerinin ihalelerini inceleyeceği öğrenildi. Denetim başlatılan şirketler arasında Ağaç A. Ş, Bimtaş, Kültür A.Ş., Medya A.Ş, Metro İstanbul, Spor İstanbul, Şehir Hatları A.Ş bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem