Deprem için bağış yapacaklar dikkat! Sahte siteler ortaya çıktı

Deprem için bağış yapacaklar dikkat! Sahte siteler ortaya çıktı
Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremin ardından AFAD gibi yardım toplayan kuruluşların sahte siteleri ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve pek çok insanın hayatını kaybettiği 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından sahte AFAD siteleri açıldı.

Sahte sitelere kanmayın! AFAD resmi sitesi “afad.gov.tr”

AFAD, 10 bine yakın arama kurtarma ve binlerce diğer görevlerdeki personeli ile şu anda sahada enkaz altında kalan vatandaşlara, yaralılara ve diğer depremzedelere yardım ediyor. Bir yandan da insanlar yardım amaçlı maddi yardımda bulunuyor.

Yalnızca AFAD değil, onlarca kurum giysi, gıda ve nakit yardım paketlerine sahip. Bu kurumlar aracılığıyla potansiyel olarak yüz milyonlarca TL toplanabilir. İnsanların acısını ve yardım isteğini fırsat bilen dolandırıcılar ise kurumların sahte sitelerini açmaya başladı.

ShiftDelete'den Mert Can Aka'nın haberine göre; afaddestek.net isimli sözde Deprem Yardım Noktası oluşturduğunu söylüyor fakat site AFAD’ın resmi sitesi değil. Devlet kurumlarının internet sitelerinin sonu gov.tr şeklinde bitiyor. (Kısa Dalga)

Gündem