Deprem jeolojisi uzmanı Ramazan Demirtaş'tan İzmir'in içinden geçen faya ilişkin açıklama: Kalan süre 665-1665 yıl

Deprem jeolojisi uzmanı Ramazan Demirtaş'tan İzmir'in içinden geçen faya ilişkin açıklama: Kalan süre 665-1665 yıl
Deprem Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş tartışılan fay yasasına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu. İzmir Fay zonuna ilişkin bilgi veren Demirtaş bu fayın deprem üretmesi için tahmini kalan sürenin 665-1665 yıl olduğunu öne sürdü.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra tüm yurttaşlar yaşadıkları kentlerin durumunu öğrenmek için bilim insanlarından gelecek açıklamaları bekliyor.

Deprem Bilimci Dr. Ramazan Demirtaş tartışılan fay yasasına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulunmuş "Her oluşturulan keyfi sakınım bandları için AFETE MARUZ BÖLGE KARARLARI alınıp, o binaların yıkımını gerektirir" demişti.

Fay yasasına ilişkin İzmir fay zonuyla ilgili paylaşım yapan Demirtaş "Hayali fay izleri ve keyfi sakınım bandlarına bağlı olarak Fay yasası tehlikesinin nasıl ekonomik-hukuki afetlere dönüşeceği, mağdur edeceği ve bu yasanın çıkması durumunda, bizleri bekleyen tehlike ve riskin farkındalar mı? diye karar vericilere seslenmek istiyorum..

Eğer Fay yasası diye bir yasanın yürürlüğe girmesi halinde, burada yapılacak sakınım bandı çalışması örnek olarak verilmiştir.

Bu arada eğim atımlı normal faylar için sakınım bandı oluşturulmaz.

Yüzey kırığının nerede çıkacağı belli değil

Yüzeye çıkmayabilir de..." dedi.

fslk7a4waauz7vb.jpeg

Paylaştığı görselde İzmir Fay zonu deprem tehlike kimliği bilgisine yer veren Demirtaş "En son deprem ürettiği tarih 1688, yıllık kayma hızı= <1 mm/yıl 100 yıl < deprem tekrarlanma aralığı < 2000 yıl En son depremden geçen sürer= 335 yıl Kalan süre: 1000/2000-335= 665-1665 yıl" görüşünü paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem