Deprem protestosuna müdahale: 20 gözaltı

Deprem protestosuna müdahale: 20 gözaltı
İşçi Emekçi Birliği’nin depremde iktidarın uygulamalarını protesto etmek için gerçekleştirmek istediği eyleme polis müdahale etti, en az 20 kişi gözaltına alındı.

İşçi Emekçi Birliği’nin “Deprem değil, kapitalizm öldürür” şiarıyla Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına polis müdahale etti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun destek verdiği eylemde en az 20 kişi gözaltına alındı.

Polis müdahalesine tepki gösteren Piroğlu, “5 gün vinç bekleyerek enkazın altında hayatını kaybeden Eylem Aydın’ın cenazesine katılarak geldim. 150 bine yakın insan halen enkaz altında. Sadece yardım gitmediği için, vinç bulamadıkları için soğuktan donarak hayatını kaybettiler. Bütün dünya ayağa kalktı yardım için, herkesin canı yandı. Ama saraydakinin canı yanmadı. Ve onlar şimdi burada sesimiz çıkmasın diye bizi ablukaya alıyorlar. Duysunlar biz o enkazı kaldırırız. Biz halkız, biz yan yana geliriz. Bu yapılanı unutmayacağız” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem