Deprem sebebiyle 'Seçim ertelenecek mi?' sorusu gündemde: İYİ Partili Kürşat Zorlu'dan seçim açıklaması

Deprem sebebiyle 'Seçim ertelenecek mi?' sorusu gündemde: İYİ Partili Kürşat Zorlu'dan seçim açıklaması
Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremin ardından gündeme gelen "Seçim ertelenecek mi?" sorusunun ardından İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu seçime yönelik açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük deprem 10 ili etkisi altında aldı. Deprem bölgelerinde çok sayıda bina yıkılırken, can kayıpları ve yaralı sayısı da her resmi açıklamada artmaya devam ediyor.

Çok sayıda milletvekilinin bölgeye gitmesi sebebi ile meclis çalışmalarına ara verilmiş, deprem bölgesine odaklanılmıştı. Bu gelişmelerle birlikte seçim tarihinin ertelenme olasılığına yönelik iddialar gündeme gelmişti.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, kamuoyunda seçimlere ilişkin yapılan açıklamalar sonrası sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

"Vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır"

Zorlu şunları söyledi:

"Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır." (Kısa Dalga)

Gündem