Deprem toplanma alanında inşaat başladı, mahalleli tepkili

Deprem toplanma alanında inşaat başladı, mahalleli tepkili
Prof. Dr. Ayfer Kaynar, "Mahkeme sürerken seçime 2 ay kala bu acele nedir? Bakırköy Belediyesi bu ruhsatı nasıl vermiştir?" diye tepkisini dile getirdi.

Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde, Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, "acil toplanma alanı" olduğunu belirttikleri alana konut yapılmasını protesto etti.

Paravanlarla kapatılarak inşaat çalışmalarının başladığı alanda toplanan mahalle halkı, "Ataköy yeşildir, yeşil kalacak" sloganı attı.

Deprem toplanma alanında inşaat başladı, mahalleli tepkili

Açıklama sırasında inşaat firması temsilcileri alana geldi. İki taraf arasında tartışma çıktı. Tarafları polis ayırdı.

"Belli şirketler kazanacak diye mahallenin huzuru bozuluyor"

Dernek adına açıklama yapan Prof. Dr. Ayfer Kaynar, alanın özel mülk olduğunu ancak buranın aynı zamanda deprem toplanma alanı olduğunu belirtti. Daha önce aynı alanda 70 metrelik bir otel yapımının mahkeme kararıyla engellendiğini, halen alanla ilgili devam eden davalar olduğunu söyleyen Kaynar, "Bugün yürüyen ve üzerinde hüküm kurulmuş bir mahkeme kararına rağmen tekrar canlandırılarak, Ataköy'e tahsis edilmiş olan uluslararası literatürde bir mahallenin kalbine deprem de kaldıraç olarak kullanarak bir beton hançer saplanıyor. Mahallenin ortasındaki bir alanın sırf belli şirketler kazanacak diye buranın mahallenin huzurunu bozacak biçimde betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Ve bunda dahli olanları sonrasında da takip edeceğiz. Mahkeme kararına rağmen tekrar bir işlem başlatıldı. Bunda kimlerin sorumluluğu var bunu anlamak lazım. Mahkeme daha önce burada 70 metre yüksekliğinde bir otelin, evlerin ortasında yapılmasına müsaade etmedi. Burası bir konut parseli değildir. Burada "yeniden bir inşaat yapılamaz" diye Danıştay İdari Dava Dairelerinin hükmü var. Doğrudur, burada bir satış yapılmıştır ama bu satış hukuka aykırıdır. Bu özel bir projedir, bunun içindeki yeşil alanı satmakta yanlış bir satıştır" dedi.

Önerilerini de açıklayan Kaynak, "Madem mülkiyet vardı bu mülkiyeti, devletin başka bir yerde karşılaması lazım. Bu hatalı bir satıştır. Mahkeme sürerken seçime 2 ay kala bu acele nedir? Bakırköy Belediyesi bu ruhsatı nasıl vermiştir? Bakırköy Belediyesi buna neden itiraz etmemiştir? Burası deprem toplanma alanı iken, Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nin depremde toplanacağı yegane alan burasıdır" dedi.

"Belediye yanlışlıkla toplanma alanı gösterdi, sonra düzeltti"

İnşaat firmasının avukatı Cem İlkgelen ise alanın 1957'den beri konut imarına açık olduğunu, hiçbir zaman yeşil alan olarak gösterilmediğini ve özel mülkün toplanma alanı olamayacağını söyledi.

İlkgelen, belediyenin yanlışlıkla alanı toplanma alanı olarak gösterdiğini daha sonra da bu hatayı düzelttiğini iddia etti. (DHA)

Yaşam