Deprem uzmanı Bektaş'tan uyarı: Fırat Nehri ve üzerindeki barajlar risk oluşturuyor

Deprem uzmanı Bektaş'tan uyarı: Fırat Nehri ve üzerindeki barajlar risk oluşturuyor
Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depreminin ardından Kahramanmaraş'ta küçük depremler devam ediyor. Dün yaşanan 4 şiddetindeki depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Bektaş, Fırat Nehri ve üzerindeki barajların oluşturduğu riske dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve on binlerce can kaybına neden olan depremin yaraları hâlâ sarılmaya çalışılırken, bölgede meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde dün (21 Temmuz 2023) saat 14.23'de meydana gelen 4 büyüklüğünde depremin ardından açıklama yaptı.

Bektaş, "DAF sisteminde stres transferi ve sismik aktivite kuzeye doğru ilerleyerek batıda Darende, doğuda Malatya arasında yoğunlaşmaktadır.Bölgedeki kuzeydoğu ve doğu- batı doğrultulu faylarla kontrol edilen Fırat Nehri ve üzerindeki barajlar risk oluşturuyor" dedi.

Elbistan'da meydana gelen depremde daha önce ağır hasar alan 5 katlı bir bina yıkıldı.

Bektaş Malatya-Uluköy depremine ilişkin ise "Kandilli verilerine göre 22.7.2023 tarihinde, 3 km derinde, 4 büyüklüğünde bir deprem oluştu. Deprem ve onun artçıları olasılıkla Malatya ovasını oluşturan Doğu Anadolu Fay sistemine bağlı birbirine dik, ikincil faylar üzerinde gelişiyor" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem