Deprem yardımlarına kayyım atanmasına İstanbul’da protesto: Polis müdahale etti

Deprem yardımlarına kayyım atanmasına İstanbul’da protesto: Polis müdahale etti
HDP'nin Pazarcık'ta kurduğu Kriz Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmaların Pazarcık Kaymakamı tarafından askerler eşliğinde engellenmesine karşı İstanbul’da yapılan basın açıklamasına polis müdahale etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Maraş Pazarcık’ta, kaymakamlığın Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyım ataması ve faaliyetlerinin engellemesine dönük İstanbul Beyoğlu’nda bulunan merkez binaları önünde açıklama yapmak istedi.

"Halkların dayanışması kayyumla engellenemez" pankartının açıldığı eyleme, HDK Eşsözcüleri Cengiz Çiçek ve Esengül Demir’in yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Polis, eylemin “kanunsuz” olduğu yönünde uyarı yaparken, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu ise valiliğin veya kaymakamlığın eyleme dönük herhangi bir yasaklama kararı bulunmadığını, engellemenin hukuksuz olduğunu söyledi.

Bu sırada polisin “Bekleyin, kararı aldıracağız” demesi dikkat çekti.

HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, deprem bölgesinde dayanışmanın örgütlenmesi gerektiğini ancak engellediğini ifade etti. Demir, “Sıcak evlerinde oturanlar, halkın dayanışması ve yan yana gelmesine karşı devletin zorunu kullanıyor. Devlet, vatandaşın yarasını sormakla sorumludur. Devlet, kendisine verilen yetki ile vatandaşa hizmet etmek zorundadır” diye konuştu.

Demir, bu sırada polis tarafından engellenmek istendi. HDK’liler ile polis arasında uzun süre gerginlik yaşandı. Ardından polis, gruba müdahale etti.

Grup, daha sonra HDK binasında basın toplantısı düzenledi. (Kısa Dalga)

Gündem