Depremzede ‘ekipler gelmiyor’ deyince, Show TV muhabiri röportajı kesip uzaklaştı

Depremzede ‘ekipler gelmiyor’ deyince, Show TV muhabiri röportajı kesip uzaklaştı
Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu, konuştuğu depremzede ekiplerin gelmediğini söyleyince lafını kesip uzaklaştı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, başta bölgedekiler olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde hissedildi.

Deprem 10 ilde büyük hasara yol açarken, Hatay en çok etkilenenler arasında. Merkezde ilk 24 saat boyunca neredeyse hiç arama kurtarma çalışması yapılmazken, yeni başlayan çalışmalarda enkaz altındaki birçok yurttaş kurtarılmaya çalışılıyor.

Gece saat 1’de Kahramanmaraş’tan Habertürk yayınına bağlanan Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu, deprem alanında bir vatandaşla konuştu.

Kendisinin enkazdan çıktığını ama ailesinin hala enkaz altında olduğunu anlatan yurttaş, “Kaç gündür bekliyoruz, tek bir araç bile göndermiyorlar. Ben kardeşimden ses duydum ‘Abla ne olursun beni kurtar’ dedi. Hiç kimse gelmiyor asla” diye konuşurken Södekoğlu birden araya girdi.

Depremzede yurttaşın yüzünde şaşkınlık oluşurken Show TV muhabiri ekiplerin Kahramanmaraş’ı ‘karış karış gezdiğini’ anlatarak uzaklaştı ve kamera başka yöne çevrildi.

Muhabirden açıklama

Muhabir, eleştirilerin ardından Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Södekoğlu’nun ifadeleri şöyle:

''Enkaz altında nefes alan bir babanın sesini yayına verdik ve kurtarılması için buraya iş makinesi gelmesi gerekiyor, gelmedi, gelmeli dedik, adres verdik. Ben bunları anlatırken Buse Hanım da ben de enkazdan kurtuldum dedi. Yanına gittim. Annesi, babası ve kardeşi için yardım istedi. Ben de yardım gitmeyen yerlerin altını çiziyoruz dedim. Bas bas iş makinesi lazım dediğim yayının özüne aykırı şekilde linç ediliyorum.''

(Kısa Dalga)

Gündem