Depremzedelerden fahiş kira isteyenler TCK 237’den yargılanacak

Depremzedelerden fahiş kira isteyenler TCK 237’den yargılanacak
Fahiş kira artışı yapanlarla soruşturma kapsamında şüpheli kişilerin TCK’nın 237’nci maddesi uyarınca ‘fiyatları etkileme’ suçundan yargılanacağı öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iç göç hareketlenirken kira fiyatları da fahiş oranda arttı. Sputnik'ten Turan Salcı'nın haberine göre
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların yoğun şekilde Ankara'ya geldikleri belirtilerek, bu durumu fırsat bilen bazı ev sahibi ve emlakçıların satış ve kira bedellerinde fahiş artışlar yaptıkları yönünde şikayetler geldiği aktarıldı.
Bunun üzerine yapılan araştırmada, ilan sitelerindeki ilanlarda belirtilen satış ve kiralama bedellerinde son 20 günde ciddi artışlar tespit edildiği ifade edildi.

Soruşturma kapsamında şüpheli kişilerin TCK’nın 237’nci maddesi uyarınca ‘fiyatları etkileme’ suçundan yargılanacağı öğrenildi. Bu madde kapsamında yargılanan kişiler için bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adlî para cezası öngörülüyor.

Ekonomi