Derince Limanı'nda TMO silolarında patlama: 2'si ağır 10 yaralı
Patlama sırasında 10 kişi yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı.
Kocaeli’nin Derince ilçesindeki limanda patlama meydana geldi.
Olay, saat 14.35 sıralarında Derince Limanı'nda bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silolarında meydana geldi.
Limanda bulunan silolarda bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için ekipler çalışma başlattı.
Derince ilçesindeki limanda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silolarında meydana gelen patlamanın iddiaya göre kimyasal maddelerin etkileşime girmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.
2 kişinin durum ağır
Patlamada 10 kişi yaralandı. Yaralananların vücutlarında yanıklar oluştu. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edilen yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Silolarda patlamanın yaşandığı an güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
Bakanlıktan açıklama
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silolarında meydana gelen patlamada limanda bulunan gemilerde olumsuz bir durumun yaşanmadığını duyurdu.
Bakanlık açıklamasında, "Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. İstanbul Kuruçeşme'de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemi'miz ve Tuzla'da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. TMO silolalarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir" denildi. (DHA)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
