Dersim'de cemevi genel kuruluna polis çağırıldı: Ali Ekber Yurt 1 oyla kazandı

Dersim'de cemevi genel kuruluna polis çağırıldı: Ali Ekber Yurt 1 oyla kazandı
Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği-Tunceli Cemevi Genel Kurulu'nda gerginlik yaşandı. Ali Ekber Yurt polis çağırdı. Yapılan kapalı oylama sonucunda Ali Ekber Yurt 1 oyla seçimi kazandı.

Dersim'de bulunan Tunceli Cemevi'nde gerçekleşen olağan genel kurulda gerginlik yaşandı.

Yol TV'nin haberine göre mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ile Ali Önal'ın yarıştığı seçimde, Yurt'un son bir ay içinde 27 üyeyi yönetim kararı olmadan üye yapmasına tepki gösterildi. Üyelerin tepkisi üzerine tartışma büyüdü ve mevcut Başkan Ali Ekber Yurt genel kurula polis çağırdı.

Kapalı oylama yapılması konusunda ısrar eden Ali Önal'ın talebi üzerine yapılan oylamada, Ali Ekber Yurt 50 oy alarak yeniden başkan seçildi. Ali Önal ise 49 oyda kaldı.

AKP'den aday adayı olmuştu

Ali Ekber Yurt, kayyumu Hızır'a benzetmesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesi gibi haberlerle sık sık gündeme gelmişti. Yurt, son olarak da AKP'den Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'a zülfikar hediye etmişti. Aile Sosyal Politikalar Tunceli İl Müdürü olarak da görev yapan Yurt, kurumundaki personele mobbing uyguladığı iddiasıyla görevden alınmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem