Destici'ye göre, muhalefetin tek hedefi Erdoğan

Destici'ye göre, muhalefetin tek hedefi Erdoğan
BBP Başkanı Mustafa Destici "onların bir kısmının derdi, daha önce kendilerine her türlü payeyi veren sayın Cumhurbaşkanı’ndan intikam almak, onu indirmek" dedi.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs seçimi milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu,

Destici “Onların bir kısmının derdi, daha önce kendilerine her türlü payeyi veren sayın Cumhurbaşkanı’ndan intikam almak, onu indirmek ve daha sonra kazanırlarsa cumhurbaşkanı yardımcılığı koltuklarına, bakanlık koltuklarına oturmak ve içeri atabildikleri kadar milletvekili atmak” iddiasında bulundu.

Destici’nin konuşmasından satır başları:

'Cumhur'un birinci partisi biziz'

İki seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğiz. Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı çatısı içinde birinci sırada olan Büyük Birlik diyeceğiz. Hamlelerin yarım kalmaması, bağımsızlık çizgisinde izlenen politikalar, Cumhur İttifakı’nın tavizsiz, kararlı ve istikrarlı duruşu sayesinde mümkün olmuştur. Benim endişem şudur, mazallah olası bir aksi durumda saydıklarımın tamamını bu millet unutsun. Çünkü karşımızda kim var? Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD varlığı için bir başkası olacağına PKK/PYD olsun diyen bir CHP zihniyeti var, yöneticileri var, cumhurbaşkanı adayı var. Onlarla işbirliği yapan PKK, HDP, DHKP-C, TİKKO, Tİp var, var da var. Hepsi toplanmışlar.

'Dertleri Erdoğan'

Şimdi kendisini Atatürkçü, Türk milliyetçisi ya da sağda konumlandıran partiler de var mı, var. Onların bir kısmının derdi, daha önce kendilerine her türlü payeyi veren sayın Cumhurbaşkanı’ndan intikam almak, onu indirmek ve daha sonra kazanırlarsa cumhurbaşkanı yardımcılığı koltuklarına, bakanlık koltuklarına oturmak ve içeri atabildikleri kadar milletvekili atmak.

Dertleri, devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali değil. Bir tarafta bunları önceleyen Cumhur İttifakı partileri var, bir tarafta da Avrupa özerk yönetimler şartını kabul edeceğiz, PKK’lılara belediyeleri geri vereceğiz diyen bir tayfa var, masa var. Masanın etrafında pazarlıkla yürüyen birileri var.

Bir taraftan küresel emperyalizmin Türkiye’ye bölgemizdeki planlarına göre bir rol biçmeye çalışması ve Türkiye’de kendi menfaatlerine hizmet edecek bir yönetim oluşturma tehdidiyle mücadele ederken diğer taraftan yüzyılın felaketi olarak nitelenen depremin mağdur ettiği sayıları 10 milyonu aşan vatandaşlarımızın da yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Onların bölgeyle hiç derdi kalmadı.

İmamoğlu ve Yavaş da hedefinde

İki tane büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere tüm belediye başkanları, sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışıyorlar. Ey İmamoğlu, ey Yavaş ve diğerleri; bu millet size İstanbul’u, Ankara’yı belediyenin kaynaklarıyla şehir şehir gezin diye mi verdi?

Siz değil miydiniz herkes başında bulunduğu kurumu yönetsin, kimse devletin, vatandaşın parasını çarçur etmesin, herkes hangi görevdeyse layıkıyla o görevi yapsın diyen? Bunların her tarafı tutarsızlık, her tarafı ilkesizlik.

Sadece belediye başkanları değil. En büyük motivasyon kaynakları neydi? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştireceğiz, parlamenter sisteme geçeceğiz. Kılıçdaroğlu’na soruyorum, diyelim 23 Nisan oldu ve sen cumhurbaşkanı oldun, partinden istifa edecek misin? (Kısa Dalga)

Politika