DEVA-CHP arasında İstanbul gerilimi: İlçe başkanları istifa edip, CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler

DEVA-CHP arasında İstanbul gerilimi:  İlçe başkanları istifa edip, CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hafta sonu İstanbul’da bazı DEVA Partili ilçe başkanları ile görüştü. Konuya dair açıklama yapan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, " Habersizce gerçekleşmiş bir organizasyon. Zaten yakışmadı dememizin tek sebebi bu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu İstanbul’da bazı DEVA Partili ilçe başkanları ile görüştü.

Görüşmenin haber ve fotoğrafına DEVA Sözcüsü İdris Şahin “Yazın… Yakışmadı Kemal Bey!” diye tepki gösterdi. İddialara göre DEVA Partisi'nin İstanbul’daki 13 ilçe başkanı ve kurucu ilçe başkanı cumartesi günü istifa edecek, ardından da CHP’ye katılacak.

idris.png

'Siyasi ahlak ve etik açısından uygun değil'

Konya ilişkin T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, "Habersizce gerçekleşmiş bir organizasyon. Zaten yakışmadı dememizin tek sebebi bu. Bir siyasi partinin genel başkanı, bir başka siyasi partinin ilçe başkanı düzeyinde hem de bir iki değil yani 8-10 tane ilçe başkanının bulunduğu bir toplantıda bulunuyor ve bunu bizlerle paylaşmıyorsa ve bunu normal bir davranış gibi değerlendiriyorsa bunu siyasi ahlak ve etik açısından uygun olmadığını düşünüyoruz" dedi.

'Cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler'

Şahin istifa iddialarına dair de “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. ‘Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi’ dediler. ‘Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler" açıklamasını yaptı.

'Ali Bey de ilk önce inanamadı'

Genel Başkan Ali Babacan’ın ilk tepkisini de anlatan Şahin “Ali Bey de ilk önce inanamadı. Ali Bey’inki elbette ki Kemal Bey açısından bir hayal kırıklığıdır. Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye” dedi. Şahin, şunları söyledi:

'Bunu da bir kenara not ediyoruz'

"Bizden CHP yönetimine karşı son iki buçuk senedir olumsuz tek bir söz yok, kendi içindeki sıkıntılara taraf olmadık. Sadece siyasette nezaketi hoşgörüyü egemen kılmak için uğraşıyoruz ama bu yapılanı normal kabul etmemiz mümkün değil. Bunun başka bir izahı yok, siyasi etiğe uygun değil. Güven kırılması uzunca süredir vardı 14 Mayıs’tan sonraki süreçlerin açığa çıkmasından kaynaklı olarak. Biz kendimiz DEVA Partisi olarak odaklanıp önümüze bakacağız. Bunu da bir kenara not ediyoruz.” (Kısa Dalga)

Politika