DEVA Partili Yeneroğlu: 'Tarikatlar kapatılsın' denmesine karşıyım, denetlensin, şeffaflaşsın

DEVA Partili Yeneroğlu: 'Tarikatlar kapatılsın' denmesine karşıyım, denetlensin, şeffaflaşsın
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, tarikat ve cemaatlerin şeffaf ve denetlenebilir olması gerektiğini söyledi.

Türkiye İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken 'evlendirilmesini' konuşurken, birçok siyasi parti tarikatların kapatılması gerektiğini savunuyor.

KRT TV'ye konuşan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, tecavüzün 6 değil 14 yaşında olsa da vahim bir durum olduğunu belirtti.

DEVA Partili siyasetçi, 'bu caniliğe ortak olan aileyi' konuştuklarını, savcılığın da olayın üzerini kapattığını, bunun üzerine gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Yeneroğlu, şöyle devam etti: "Sistemik bir sorun var burada. Yargının iflasının yeni örneği. Bu ülkede sanatçılar, hoşa gitmeyen cümle kurduğunda gözaltına alındı. Şimdi 6 ay sonrasına mahkeme veriliyor. Burada yargının iflası, kayırma var."

Denetlenmesini istedi

"Tarikat ve cemaat yapılarının şeffaf olması, denetlenebilir olması gerekiyor" diyen Yeneroğlu şöyle devam etti: "Kız çocuklarının 15 yaşın altında evlendirilmesini savunan Akit diye bir gazete var, suç teşkil eden cümleler kuran manşetler atılıyor. Tarikat ve cemaatler, çok net olarak çocukların istismarına karşı durmalı, tavır almalı. Kadının ikinci plana itilmesi, çocukların evlendirilmesi konularında kamuoyunu ikna edici tavır almalı. ‘Kapatılsın’ denmesine de karşıyım; denetlensin, şeffaflaşsın. Temel insan haklarına uygun, hukuk devletine uygunluk asgari gerektir. Gizli kapaklı işler değil şeffaf yapılar olmalı."

Yeneroğlu, konu hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararlı mücadele ortaya koyması gerektiğini dile getirdi. (ANKA)

Gündem