DEVA Partili yönetici: Tavuk etine yüzde 20 zam geldi, marketler 'Yansıtmayın' diye uyarıldı

DEVA Partili yönetici: Tavuk etine yüzde 20 zam geldi, marketler 'Yansıtmayın' diye uyarıldı
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Tarım, Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin, hükümetin tavuk etindeki yüzde 20'lik zammı etikete yansıtmamaları yönünde marketleri uyardığını öne sürdü.

DEVA Partili Candan Karlıtekin bugün yazılı açıklama yayınlayarak, üreticilerin tavuk etine yüzde 20 zam yaptığını belirtti.

Karlıtekin, bu zammın seçimden önce etiketlere yansıtılmaması için hükümetin zincir marketleri uyardığını iddia etti.

Karlıtekin, Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarını uzun süre maliyeti kurtarmayacak düzeyde sabitlendiğini, "Bu baskılama sonucunda süt inekleri kesime gider. 3 - 4 süt ve süt ürünleriyle et ve et ürünlerinde fiyat artışları yavaşlar ama daha sonra fiyatların aşırı derecede yükseldiğini göreceksiniz" dediklerini kaydetti.

DEVA Partili yönetici şunları ifade etti: "Et ve peynir fiyatlarının geldiği yeri hepimiz görüyoruz. Şimdi de cumhurbaşkanı kararıyla tavuk eti ihracatına kısıtlama getirdiler. Amaç, kümes hayvanları etleri ve yenilen sakatatların ihracatını kısıtlayarak maliyet artışlarının fiyat etiketlerine yansımasını önlemek. Üretici firmalar tavuk etine yüzde 20 zam yapınca hükümet, zincir marketleri, bu zammın seçimlerden önce etiketlere yansıtılmaması için uyarmış. Enflasyon bataklığını kurutmak için mücadele etmesi gereken zevat teke tek sivrisinek öldürmekle meşgul ama nafile. Bu savurgan, kaynakları çarçur eden, sürekli para basıp halk düşmanı enflasyonu körükleyen iktidarı göndermeden bu işler düzelmeyecek.” (ANKA)

Ekonomi