DEVA Partisi sözcüsü: Erdoğan, Babacan'ın adaylığından korkuyor

DEVA Partisi sözcüsü: Erdoğan, Babacan'ın adaylığından korkuyor
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü İdris Şahin, parti lideri Ali Babacan'ın adaylık ihtimalinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı korkuttuğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret ederken, altılı masanın adayı henüz belli değil.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Şahin, "Sayın Erdoğan müthiş derecede Sayın Babacan’dan korkuyor" dedi.

Parti sözcüsü, Altılı Masa’da mutabakatla Babacan isminin Erdoğan'ın önüne gelmesi halinde AKP'de nasıl bir depremle çözülmeye sebep olacağını bildiğini ifade etti.

'Adaylığı korkutuyor'

Şahin, şöyle devam etti: "Normal kayadan bir toz koparmak gibi değil adaylık halinde un ufak olacaktır. Bunun önünü germek adına ve oradaki seçmen kitlesine karşı Sayın Babacan’ın önünü kesme düşüncesiyle yapılmış bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Sayın Erdoğan, Sayın Babacan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığından elbette ki korkuyor."

Şahin, Erdoğan'ın kendi zemininin kaybolduğunu, tabanının eridiğini belirterek 'eriyenlerin de yoğun bir şekilde gittiği adres'in DEVA Partisi olduğunu aktardı.

Parti sözcüsü, "Yaptırmış olduğu anketler de uykularını kaçırıyor. Özer Sancar da ifade etti; Ali Babacan ile Erdoğan ikinci tura kalırsa açık ara Sayın Babacan kazanıyor. Bunu kendi yaptırdığı anketlerde de görüyor" dedi. (Kısa Dalga)

Politika